LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 83

2201. He ____ that India is really great.
(a) opines (b) opine
(c) opinion (d) opinionate
Answer: (a)

2202. One who is fond of sensuous pleasures:
(a)Cynic (b) Epicure
(c) Stoic (d) Aesthetic
Answer: (b)

2203. The word opposite in meaning to ‘ABANDON’:
(a) Desert (b) Support
(c) Raise (d) Keep
Answer: (d)

2204. What is ___ time by your watch?
(a) the (b) a
(c) an (d) Article not required
Answer: (a)

2205. I ____ locked the door of the house.
(a) ours (b) ourselves
(c) myself (d)  mineself
Answer: (c)

2206. The Italian city of Florence is famous ___ its art treasures.
(a) for (b) by
(c) at (d) within
Answer: (a)

2207. Which is not  an adjective synonym of  ‘DELICIOUS’:
(a) Appetizing (b) Enchanting
(c) Tasty (d)  Mouthwatering
Answer: (b)

2208. Change the voice: He opened the door:
(a) The door was opened
(b) The door was being opened
(c) The door is opened
(d)  The door opened
Answer: (a)

2209. David usually goes to ____ church on Sundays.
(a) a (b) an
(c) the (d) No article
Answer: (d)
2210. My mother’s ____ words motivate me to greater efforts.
(a) inspiration (b) inspire
(c) inspiring (d) inspirational
Answer: (c)

2211. I took five books with me on holiday, but I didn’t read ___ of them.
(a) neither (b) either
(c) none (d) any
Answer: (d)

2212. Pick out the meaning of the underlined expression: Everybody claimed in with my proposal and we went to the circus.
(a)  force (b) deny
(c) listen (d) agree
Answer: (d)

2213. ‘A pretty kettle of fish’ means:
(a) A beautiful kettle of fish (b) A kettle with full of fish
(c) A situation that causes you problems
(d)  A situation that is very  different from that mentioned
Answer: (c)

2214. Choose the correct spelling:
(a) Corespondence (b) Correspondance
(c) Correspondence (d) Correspondense
Answer: (c)

2215. We have CREATED  a beautiful new house from out of the old ruin (Select the antonym of  the word given in CAPITAL letters).
(a) Destroyed (b) Built
(c) Constructed (d) Planned
Answer: (a)

2216. The avaricious man is greedy ____ gain.
(a) for (b) by
(c) with (d)   into
Answer: (a)

2217. Usha isn’t attend school this week.  She is ____ vacation.
(a) in (b) to
(c) on (d)   between
Answer: (c)

2218. There were _____ children in the class than expected.
(a) few (b) fewer
(c) less (d)  lesser
Answer: (b)

2219. That which can be absorbed into the system:
(a) Assimilable (b) Aggregate
(c) Annihilate (d) Alienate
Answer: (a)

2220. Corruption is quite alien ____ his nature.
(a) to (b) for
(c) in (d)  at
Answer: (a)

2221. Choose the word opposite in meaning to ‘LATENT’:
(a) Real (b) Concealed
(c) Apparent (d) Dubious
Answer: (c)

2222. It is a great loss for a man _____ he cannot laugh.
(a) if (b) yet
(c) till (d) although
Answer: (a)

2223. Do not confide your secrets _____ everyone.
(a) with (b) at
(c) for (d) to
Answer: (d)

2224. The meaning of ‘Sycophant’:
(a) Flatterer (b) Coward
(c) Sneaky (d) Deceitful
Answer: (a)

2225. Sole right to make and sell some invention.
(a) Potent (b) Credential
(c) Ex-gratia (d) Patent
Answer: (d)

2226. This tank _____ contain 500 litres of water.
(a) has (b) can
(c) could (d) will
Answer: (b)

2227. It was _____ that made the football fan attack the policeman.
(a) Dutch courage (b) in high spirits
(c) French leave (d) None of these
Answer: (a)

2228. To slap with a flat object:
(a) Gnaw (b) Swat
(c) Chop (d) Hew
Answer: (b)

2229. They considered every detail.  The suitable phrasal verb for the underlined word is:
(a) Gave away (b) Put aside
(c) Carried away (d)  Took up
Answer: (d)

2230. Find out which part of the sentence has an error?
(a) Would you (b) mind
(c) me sit here (d) No error
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment