LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 84

2231. A girl or woman who flirts, that is, try to attract people and make advances in love to simply satisfy her vanity:
(a) Spinster (b) Paramour
(c) Concubine (d) Coquette
Answer: (d)

2232. Which sentence is correct?
(a) He is a best friend of mine
(b) He was standing besides the car
(c) I have been waiting since a long time
(d) I met her at the theatre yesterday.
Answer: (d)

2233. Choose the word that is most opposite in meaning to ‘GRATEFUL’:
(a) Unappreciative (b) Thankless
(c) Ungrateful (d) Ingrate
Answer: (c)

2234. Our first impression of _____ are the most lasting.
(a) rejects (b) dejects
(c) project (d) objects
Answer: (d)

2235. He is a clever man, but unfortunately diffident ____ his powers.
(a) about (b) of
(c) in (d) at
Answer: (a)

2236. The antonym of ‘VINDICATE’:
(a) Excuse (b) Condemn
(c) Imprison (d) Defend
Answer: (b)

2237. Samuel retired _____ service last year.
(a) to (b) since
(c) for (d)  from
Answer: (d)

2238. Give one word for: Sad being away from home.
(a) Homesick (b) Melancholy
(c) Ennui (d) Sedation
Answer: (a)

2239. ‘A pipe dream’ means:
(a) A bad dream (b) An impracticable plan
(c) A foolish idea (d) A pleasant dream
Answer: (b)
2240. The meaning of ‘PUDDLE’:
(a) Fight (b) A small pool of water
(c) Freedom from war (d)  First meal of the day
Answer: (b)

2241. I am extremely sorry I can’t talk to you now, I am _____.
(a) behind the times (b) without time
(c) pressed for time (d) lost in time
Answer: (c)

2242. Serious learning requires a _____ atmosphere.
(a) congenital (b) congenial
(c) conjugal (d) uncongenial
Answer: (b)

2243. ‘Quid pro quo’ means:
(a) Middle course (b) Oral test
(c) Forbidden (d)  A favour for a favour
Answer: (d)

2244. A person to whom cheque is paid:
(a) Payee (b) Payer
(c) Remit (d) None of these
Answer: (a)

2245. _____ Ramayana is ____ Hindu religious text.
(a) A, an (b) An,a
(c) A, the (d)  The, a
Answer: (d)

2246. Boys over sixteen are debarred _____ competing.
(a) with (b) from
(c) to (d) for
Answer: (b)

2247. The correctly spelt word is:
(a) Repercussion (b) Plaintif
(c) Kindergarden (d) Vengence
Answer: (a)

2248. Books are great source _____ happiness.
(a) for (b) with
(c) of (d)  into
Answer: (c)

2249. Gopal ______ his friend for a duel.
(a) called up (b) called down
(c) called in (d) called at
Answer: (c)

2250. Payment made in favour or free:
(a) Ex gratia (b) Ex parte
(c) Ex officio (d) Ex tempore
Answer: (a)

2251. The synonym of DROWSY :
(a) Soothing (b) Lazy
(c) Exhausted (d) Sleepy
Answer: (d)

2252. The word CLUMSY  means:
(a) Adroit (b) Dexterous
(c) Rough (d) Ungraceful
Answer: (d)

2253. The word PHOBIA  means:
a) Fame (b) Greatness
(c) Fear (d) Illusion
Answer: (c)

2254. They don t work hard. (add suitable tag)
(a) don t they? (b) do they?
(c) are they? (d) aren t they?
Answer: (b)

2255. They have entered ____ an agreement.
(a) in (b) on
(c) into (d) with
Answer: (c)

2256. When I met Seetha, ______ as a lecturer in the college
(a) she was working(b) she has been working
(c) she must have been working (d) she is working
Answer: (a)

2257. Please look  this word in the dictionary.
(a) for (b) up
(c) after (d) into
Answer: (b)

2258. The antonym of Balance :
(a) Disbalance (b) Misbalance
(c) Debalance (d) Imbalance
Answer: (d)

2259. Vinod has come,  ?
(a) hasn t he (b) isn t he
(c) doesn t he (d) can t he
Answer: (a)

2260. I saw a _____ of cows in the field:
(a) Group (b) Herd
(c) Swarm (d) Flock
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment