LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 85

2261. The meaning of Commensurate :
(a) Measurable (b) Proportionate
(c) Beginning (d) Appropriate
Answer: (b)

2262. Wear one s heart on one s sleeve  means:
(a) get upset (b) pay more money
(c) show one s feeling openly (d) be calm
Answer: (c)

2263. The young one of Ape :
(a) Baby (b) Calf
(c) Joey (d) Pup
Answer: (a)

2264. He _____ to climb the coconut tree.
(a)tryed (b) tired
(c) tried (d) try
Answer: (c)

2265. I _____ go to movies.
(a)was (b) happen
(c) everyday (d) seldom
Answer: (d)

2266. The synonym for the word recur  is:
(a)Reverse (b) Repeat
(c) Receive (d) Recede
Answer: (b)

2267. Women need complete _____ at their work place.
(a)persecution (b) protection
(c) prosecution (d) protest
Answer: (b)

2268. We shall not go for the movie if it ____ raining.
(a)has (b) was
(c) is (d) had been
Answer: (c)

2269. To confirm with the help of evidence:
(a)Corroborate (b) Implicate
(c) Designate (d) Extricate
Answer: (a)
2270. The antonym of Scarcity :
(a)Scanty (b) Prosperity
(c) Majority (d) Plenty
Answer: (d)

2271. As a general rule, politicians do not ____ centre stage.
(a)forward (b) forbid
(c) forgive (d) forsake
Answer: (d)

2272. The stranger asked Sarah where she _____
(a) lived (b) live
(c) has lived (d) have lived
Answer: (a)

2273. It _____ (stop) raining for a while, but now it s raining again. (Use the correct form of verb).
(a)stops (b) is stopping
(c) stopped (d) was stopping
Answer: (c)

2274. Our flat is ____ the second floor of the building.
(a)at (b) on
(c) in (d) to
Answer: (b)

2275. I didn t watch the news on television. But I heard it ___ the radio.
(a) in (b) by
(c) on (d) with
Answer: (c)

2276. A student in the second year of a course at a college or university.
(a)Sophomore (b) Alumni
(c) Truant (d) Pedant
Answer: (a)

2277. If she were selected, she _____ a good secretary.
(a) will make (b) can make
(c) would make (d) may have made
Answer: (c)

2278. Which is opposite in meaning to Suspicion ?
(a)Indifference (b) Trust
(c) Whim (d)  Doubt
Answer: (b)

2279.Identify the correct sentence:
(a)It has a pointed long stem with tiny pink flowers
(b) It has a long pointed stem with tiny pink flowers
(c) It has a pointed long stem with pink tiny flowers
(d) It has a long pointed stem with pink tiny flowers
Answer: (b)

2280. Identify the word which comes closest in meaning to TACIT :
(a)Silent (b) Sudden
(c) Clear (d) Open
Answer: (a)

2281. Before the _____ of the Europeans, India was a free country.
(a) entry (b) amalgamation
(c) advent (d) emigration
Answer: (c)

2282.The synonym of Idiocy :
(a) Dogma (b) Privilege
(c) Brilliance (d) Absurdity
Answer: (d)

2283. Yearly celebration of a date or an event:
(a) Birthday (b) Anniversary
(c) Jubilee (d) Centenary
Answer: (b)

2284. _____ all his learning he has no sense.
(a) In (b) At
(c) With (d) For
Answer: (c)

2285. Arun s horse is of an excellent _____.
(a) steed (b) brood
(c) stood (d) breed
Answer: (d)

2286. She was standing ______  the mirror.
(a) in front of (b) instead of
(c) on behalf of (d) in order to
Answer: (a)

2287. A person is known by the _____ he keeps
(a)vehicle (b) company
(c) house (d) dress
Answer: (b)

2288. He poured water ______ the basin.
(a)in (b) to
(c) on (d) into
Answer: (d)

2289. Choose the word opposite in meaning to PROFUSION :
(a)Ample (b) Dearth
(c) Plethora (d)  Excess
Answer: (b)

2290. Once she was poor, so she knows what ______ is like.
(a)fortune (b) poverty
(c) money (d) world
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment