LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 86

2291. The stars ____ us light.
(a)are giving (b) is giving
(c) give (d) gives
Answer: (c)

2292. Select the correct sentence:
(a)The children are played with their toys 
(b) The children were played with their toys 
(c) The children is playing with their toys 
(d) The children are playing with their toys
Answer: (d)

2293. Stage between boyhood and youth:
(a)Puberty (b) Adolescence
(c) Maturity (d) Infancy
Answer: (b)

2294. A feather in the cap  means:
(a)A distinctive achievement(b) A provocative action
(c) An act of cowardice(d) A false step
Answer: (a)

2295. Wet blanket  means:
(a) Enthusiastic person (b) Person with leadership qualities
(c) Boring person (d) An angry person
Answer: (c)

2296. Idiomatic expression that means something considered as worthless because one cannot get it :
(a) Hard nut to crack (b) Sour grapes
(c) Black sheep (d)Dark horse
Answer: (b)

2297. A likeness of anything so exaggerated or distorted as to cause amusement or ridicule:
(a) Caricature (b) Cartoon
(c) Mimicry (d) Caption
Answer: (a)

2298. Newly acquired freedom is sometimes liable ____ abuse.
(a) in (b) at
(c) to (d) with
Answer: (c)

2299. He tried to _____ smoking but he did not succeed.
(a) give away (b) give on
(c) give in (d) give up
Answer: (d)
2300. Emitting foul smell:
(a) Malodorous (b) Malignant
(c) Malicious (d) Abrogate
Answer: (a)

2301. This is a useful peace of information from ____ honest man.
(a) the (b) a
(c) an (d) none of these
Answer: (c)

2302. He takes delight ___ his studies.
(a) about (b) in
(c) to (d) of
Answer: (b)

2303. The meaning of BENEVOLENCE :
(a) Kindness (b) Overhead
(c) Cruelty (d) Uphold
Answer: (a)

2304. One who is present everywhere:
(a) Omnipotent (b) Omniscient
(c) Omnivorous (d) Omnipresent
Answer: (d)

2305. The aggregate of surrounding things, conditions or influences.
(a) Agriculture (b) Superstitions
(c) Fluent (d) Environment
Answer: (d)

2306. The finger ____ to bleed as soon as he ____himself.
(a) Began, cuts (b) will begin, cut
(c) began, cut (d)  begins, cuts
Answer: (c)

2307. To please one by praising:
(a)Reputation (b) Fawn
(c) Redeem (d) Glorious
Answer: (b)

2308. What ____ you_____ when I knocked at the door.
(a)were, doing (b) have, done
(c) do, do (d) will, do
Answer: (a)

2309. The opposite of the word Cheap  is:
(a) Uncheap (b) Dear
(c) Rare (d) Unavailable
Answer: (b)

2310. My brother is good ____ boxing.
(a) in (b) with
(c) at (d) about
Answer: (c)

2311. He enquired ____ my health:
(a) for (b) after
(c) into (d) of
Answer: (c)

2312. A large scale departure of people:
(a) Migration (b) Immigration
(c) Retreat (d) Exodus
Answer: (d)

2313. If I know his address I ______.
(a)will give it to you         (b) would give it to you
(c) would have given it to you (d) would be giving it you
Answer: (a)

2314. A man who dances to the tunes of his wife:
(a) Henpecked (b) Effeminate
(c) Slave (d) Chum
Answer: (a)

2315. Constituting number twelve in a sequence:
(a) Twelth (b) Twelfth
(c) Twelveth (d) Twelvth
Answer: (b)

2316. Let off  means:
(a)Allow (b) Extinguish
(c) To excuse from penalty (d) Start
Answer: (c)

2317. Which word is same in meaning as the word fight ?
(a)Gush (b) Expel
(c) Fray (d) Knot
Answer: (c)

2318.We shall drive if the roads are _____.
(a)Clear (b) Clearly
(c) Clearing (d) Clarify
Answer: (a)

2319. I was feeling tired last night, so I went to bed _____ than usual.
(a) early (b) earliest
(c) earlier (d) None of these
Answer: (c)

2320. Give vent to  means:
(a)To express one s feelings openly      (b) To retire from job
(c) To give money (d) To support
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment