LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 87

2321. The play was so _____ that the audience laughed all through it.
(a)ludicrous (b) ludicroose
(c) ludicruous (d) ludecrous
Answer: (a)

2322. The past participle of rise is:
(a)rise (b) risen
(c) rose (d) rised
Answer: (b)

2323. Which word is wrongly spelt?
(a)Flopy (b) Flossy
(c) Floridly (d) Fluently
Answer: (a)

2324. The word Banal  means:
(a)Common place (b) Noisy
(c) Happy (d) Annoying
Answer: (a)

2325. Demeanour  means:
(a)Dignity (b) Behaviour
(c) Insult (d) Worry
Answer: (b)

2326. Select the word which meaning
‘small branch’:
(a) Bit (b) Stick
(c) Twig (d) Log
Answer: (c)

2327. The book is not only interesting but also _____.
(a) intruding (b) intrinsic
(c) endearing (d) instructive
Answer: (d)

2328. Choose the word that is closest in meaning to the word ‘IMMUNITY’:
(a) Disinclination (b) Freedom
(c) Protection (d) Apathy
Answer: (c)

2329. Find the word that is wrongly spelt:
(a) Courageous (b) Encourage
(c) Vicious (d) Majistrate
Answer: (d)


2330.  The word which is nearest in meaning to the word ‘illustrious’:
(a) Splendid (b) Outstanding
(c) Famous (d) Powerful
Answer: (c)

2331. Everybody is happy, ____?
(a) is they (b) are they
(c) isn’t they (d) aren’t they
Answer: (d)

2332. I have never met Osama Bin Laden ____ do I want to. (negative conjunction):
(a) nor (b) neither
(c) or (d)  either
Answer: (a)

2333. The past participle form of ‘throw’:
(a) Throwed (b) Threw
(c) Throw (d) Thrown
Answer: (d)

2334. ‘Faux pas’ means:
(a) False step (b) A meeting
(c) Free of charge (d) In reality
Answer: (a)

2335. ‘Ingenious’ means:
(a) Foolish (b) Mismanaged
(c) Clever (d) Cowardly
Answer: (c)

2336. I am thinking of ____my parents.
(a) to visit (b) visit
(c) visiting (d) visited
Answer: (c)

2337. A person of much or varied learning:
(a) Truant (b) Pedant
(c) Polyglot (d)  Polymath
Answer: (d)

2338. ‘A square deal’ means:
(a) A good bargain \
(b)  A hidden enemy
(c) Unfounded suspicion
(d) A strange person
Answer: (a)

2339. If I ___ a lot of money, I would travel round the world.
(a) have (b) had
(c) am having (d) would have
Answer: (b)

2340. Things haven’t changed ____ over the past few decades.
(a) much (b) more
(c) many (d) few
Answer: (a)

2341. The meaning of ‘Physique’:
(a) Medicine   (b) Related to physics
(c) Bodily structure (d)Financial status
Answer: (c)

2342. He is regarded as Manager’s right hand man. (Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase underlined)
(a) Good follower (b) Close relative
(c) Most efficient assistant (d) Psychopath
Answer: (c)

2343. Which is nearly opposite in meaning to the word ‘Deterioration’?
(a) Revision (b) Improvement
(c) Reformation (d) Amendment
Answer: (b)

2344. If we have faith in ___ Almighty everything will turn out to be all right.
(a) a (b) an
(c) the (d) None of these
Answer: (c)

2345. ‘Dainty’ means:
(a) Refined (b) Groom
(c) Trap (d) Alien
Answer: (a)

2346. The function was organised by the Department of tourism, the first batch of the French tourists were accorded ___ rousing reception.
(a) an (b) a
(c) the (d)  some
Answer: (b)

2347. Science is the study of cause and _____.
(a) effort (b) event
(c) experience (d) effect
Answer: (d)

2348. He _____ Rs.1000 out of the bank every Sunday.
(a) extracts (b) pulls
(c) draws (d) obtains
Answer: (c)

2349. I shall take revenge ___ you.
(a) in (b) on
(c) to (d) into
Answer: (b)

2350. One of the students ____ lost his pen.
(a) have (b) is
(c) has (d) was
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment