LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 88

2351. The children have gone on a picnic with _____ parents.
(a) his (b) her
(c) its (d)  their
Answer: (d)

2352. He is taller than his brother ___ three inches.
(a) at (b) in
(c) to (d)   by
Answer: (d)

2353. An error which implies the misplacing of persons or events in time:
(a) Analogy (b) Synchronisation
(c) Anachronism (d) Anarchy
Answer: (c)

2354. ‘To call a spade a spade’ means:
(a) To speak frankly (b) To speak secretly 
(c) Speak loudly (d) Speak confidently
Answer: (a)

2355. A place where one lives permanently:
(a) Mansion (b) Sedentary
(c) Utopia (d) Domicile
Answer: (d)

2356. Which is opposite in meaning to
‘DESPISE’?
(a) Appease (b) Flatter
(c) Admire (d) Appreciate
Answer: (c)

2357. I am _____ of success in the University examination.
(a) confidant (b) confident
(c) conform (d) None of these
Answer: (b)

2358. How can I atone ____ my misdeeds?
(a) for (b) to
(c) on (d) in
Answer: (a)

2359. The home of Gypsy:
(a) Caravan (b) Palace
(c) Den (d) Asylum
Answer: (a)
2360. ‘Altercation’ means:
(a) One by one (b) Change
(c) Final (d) Quarrel
Answer: (d)

2361. A great number of people ____ come to visit the exhibition.
(a) was (b) were
(c) has (d)  have
Answer: (d)

2362. The father breathed his last before the return of his _____ son.
(a) Prodigal (b) Prodigy
(c) prodigious (d)None of these
Answer: (a)

2363. I shall do it _____ pleasure.
(a) in (b) at
(c) by (d)  with
Answer: (d)

2364. ‘Per se’ means:
(a) In itself (b) Per day
(c) Per year (d) In proportion
Answer: (a)

2365. Find out which part of the sentence has an error?
(a) By the time I
(b) reached the railway station
(c) the train has been leaving
(d) No error
Answer: (c)

2366. His statement was tantamount _____ a confession.
(a) to (b) from
(c) for (d)  because
Answer: (a)

2367. It’s the early bird that catches the_____.
(a) flower (b) worm
(c) food (d) enemy
Answer: (b)

2368. To cause troops etc to spread out in readiness for battle:
(a) Collocate (b) Disperse
(c) Align (d) Deploy
Answer: (d)

2369. Before they got into the bus, all the seats ____ occupied.
(a) were (b) have been
(c) would have been (d) had been
Answer: (d)

2370. Person who rules without consulting the opinion of others.
(a) Autocrat (b) Democrat
(c) Fanatic (d)  Bureaucrat
Answer: (a)

2371. Unemployment is a _____ problem.
(a) reluctant (b) despite
(c) burning (d) agony
Answer: (c)

2372. ‘Hue and cry’ means:
(a) With all the power
(b) Loud and persistent outcry from many people
(c) A useless cry 
(d) Indefinitely
Answer: (b)

2373. Find out the meaning of the word ‘DWINDLE’ from the alternatives given below:
(a) Blow (b) Inhabit
(c)Spin (d) Lessen
Answer: (d)

2374. Our path is beset ____ difficulties.
(a) with (b) at
(c) by (d)  for
Answer: (a)

2375. Pick out the correctly spelt word:
(a) Abbreviation (b) Abreviation
(c) Abbriviation (d) Abreviation
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment