LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 89

2376. ‘Post mortem’ means:
(a) after death (b) operation
(c) surgical investigation
(d) medical check up
Answer: (a)

2377. I_____ the boy from the deep well.
(a) escaped (b) saved
(c) am escaped (d) am saved
Answer: (b)

2378. The killing of one human being by another:
(a) Suicide (b) Regicide
(c) Homicide (d) Patricide
Answer: (c)

2379. Medical study of skin and its diseases:
(a) Dermatology (b) Ophthalmology
(c) Orthopaedics (d) Orthography
Answer: (a)

2380. I am angry, _____ ?
(a) am I (b) aren’t I
(c) Isn’t it (d) wasn’t it
Answer: (b)

2381. You pose as if you _____ the master of this house:
(a) is (b) has
(c) were (d) have
Answer: (c)

2382. Which one of the following is a correct plural form?
(a) sisters in law (b) sister in law
(c) sister in laws (d) sisters in laws
Answer: (a)

2383. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘Brief’:
(a)Limited (b) Small
(c) Little (d) Short
Answer: (d)

2384. Pick the correctly spelt word:
(a) Exaggerate (b) Exagerate
(c) Exeggerate (d) Exegerate
Answer: (a)
2385. Choose the opposite of ‘Debit’:
(a)Loan (b) Advance
(c) Credit (d) Deposit
Answer: (c)

2386. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘Vindicate’:
(a) Open (b) Ventilate
(c) Justify (d) Recommend
Answer: (c)

2387. He is indifferent alike ____  praise and blame:
(a)in (b) for
(c) about (d) to
Answer: (d)

2388. A secret agent on a specific mission:
(a) Hedonist (b) Ambassador
(c) Emissary (d) Prodigal
Answer: (c)

2389. The synonym of ‘frugal’:
(a)Strong (b) Stingy
(c) Tranquil (d) Extravagant
Answer: (b)

2390. The snake crept into a _____..
(a) whole (b) holl
(c) howl (d) hole
Answer: (d)

2391. _____ do you get up in the morning?
(a) At what (b) When
(c) What (d) Were
Answer: (b)

2392. Rumours _____ very fast.
(a) spread (b) spred
(c) widespread (d) spreads
Answer: (a)

2393. Ten kilograms of rice _____ over two hundred rupees.
(a) costs (b) coast
(c) coasts (d) cost
Answer: (a)

2394. Monkeys enjoy _____ on the branches of tree.
(a) swings (b) swinging
(c) swing (d) Swung
Answer: (b)

2395. Don’t put your feet _____ the table.
(a)on (b) in
(c) at (d)  over
Answer: (a)

2396. The union and management have been _____ ever since the management proposed issuing new contracts.
(a)at loggerheads (b) at cross purposes
(c) get in touch (d) fighting a losing battle
Answer: (a)

2397. The object in the sentence ‘I must get my shoes mended’ is:
(a) must (b) get
(c) my shoes (d) mended
Answer: (c)

2398. Dribble (Choose the word which is most nearly the same in meaning):
(a) Speak fluently (b) Wet
(c) Leak (d) Flow in drops
Answer: (d)

2399. The synonym of ‘Dextrous’’/Dexterous:
(a) Skilful (b) Heavy
(c) Huge (d) Stupid
Answer: (a)

2400. Our examination (be) over next week (Supply the correct form of the verb):
(a) are (b) is
(c) were (d) will be
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment