LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 9

241. The chief guest _____ the prizes to the winner.
(a) gave up (b) gave away
(c) gave out (d) gave in
Answer: (b)

242. ____  attention to what I am saying.
(a)Give (b) Pay (c) Bring (d) None of these
Answer: (b)


243. ____ is he up to?
(a) who  (b) how  (c) which    (d) what
Answer: (d)

244. Changing one’s mind too quickly.
(a) Adaptability (b) Instability
(c) Versatility (d) Vacillation
Answer: (d)

245. Complete the proverb : _____a day keeps the doctor away
(a) An orange (b) An apple
(c) A banana (d) A pineapple
Answer: (b)

246. The use of more words than are required to express an idea:
(a) Pleonasm (b) Verbatim
(c) Ventriloquism   (d) Circumlocution
Answer: (a)


247. Which part of the sentence has an error?
(a) He will certainly help you/
(b) if you will ask him/
(c) in a pleasant manner.
 (d) No error
Answer: (b)

248. Christ _____ his crucifiers. (Use the correct form of ‘FORGIVE’):
(a) forgive (b) was forgiven
(c) forgave (d)  was forgiving
Answer: (c)

249. Complete the proverb: chain is only as strong as its ______.
(a) strongest link (b) weakest link
(c) manufacturer (d) blacksmith
Answer: (b)

250.Even in today’s modern society, people ____ God to bring rains (Choose the most appropriate word to fill the blanks):
(a) Appeal (b) Propitiate
(c) Provoke (d) Evoke
Answer: (b)

251.Find the  correctly spelt word:
(a) Hammer (b) Hammar
(c) Hamar (d) Hamer
Answer: (a)

252. Government by priests:
(a) Oligarchy (b) Stratocracy
(c) Plutocracy (d) Theocracy
Answer: (d)

253.The exercise was written by me ____  a
Parker pen.
(a) in (b) by (c) with (d)  for
Answer: (c)

254.Everyday last week my sister ____ a plate.
(a) was breaking (b) breaks
(c) broke (d) will be broken
Answer: (c)

255.They protested ——— the new tax .
(a) against (b) from (c) in (d) for
Answer: (a)


256.We waited one and a half ___ .
(a) hour (b) hours (c) houred (d) hourly
Answer: (b)

257. Government by women
(a) Gynarchy (b) Diarchy
(c) Monarchy (d) Nepotism
Answer: (a)


258.Which part of the sentence has an error?
(a) She called / (b) him /
(c) as a fool. (d) no error
Answer: (c)

259. Find out the synonym of ‘Acute’:
(a) Slight (b) Sharp(c) Subtle (d) Illness
Answer: (b)

260. I don’t interfere ___ my students in such matters .
(a) with (b) for (c) at (d) of
Answer: (a)

261. People in a riot:
(a) Congregation (b) Crowd
(c) Rabble (d) Mob
Answer: (d)

262. The antonym of ‘SIMILAR’:
(a) Familiar (b) Unsimilar
(c) Dissimilar (d) Insimilar
Answer: (c)


263. The meaning of the idiom ‘A jaundiced eye’:
(a) Jealousy (b) Hatred(c) Angry (d) Prejudice
Answer: (d)

264. A dramatic performance:
(a) Mosque (b) Mask (c) Mascot (d) Masque
Answer: (d)

265. As there was no choice, the enemy had to give _____.
(a) up (b) back (c) out (d) in
Answer: (d)

266. Calcutta University is older than _____ universities in India.
(a) all other (b) all the other (c) all  (d)  every other
Answer: (b)

267. His father was 60 when he ____
(a) died (b) has died (c) had died (d) was dying
Answer: (a)

268. I suggest that the meeting ____ postponed.
(a) is (b) would be (c) be (d)  are
Answer: (c)

269. The synonym of ‘ENMITY’:
(a) Angularity (b) Oddity(c) Eccentricity (d) Hostility
Answer: (d)

270. Which part of the sentence has an error?
(a) I think/ (b) it shall /
(c) rain to night. (d) No error
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment