LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 90

2401. ‘Inadvertent’ means:
(a)Unintentional (b) Interesting
(c) Mindful (d) Involved
Answer: (a)

2402. There was some _____ between the member’s version and the committee’s version.
(a) discourse (b) discrepancy
(c) certainty (d) recurrence
Answer: (b)

2403. The thief was on good terms with the police (Meaning of the underlined phrase):
(a) Kept terms and conditions (b) Was friendly
(c) Followed the rules (d) Agreed with them
Answer: (b)

2404. I know ____ well what you mean:
(a) full (b) fully
(c) fulsome (d) very full
Answer: (b)

2405. We thought ____ the matter.
(a) in (b) about
(c) upon (d) on
Answer: (b)

2406. Choose the word opposite in meaning to ‘ATTACK”:
(a)Abuse (b) Offend
(c) Defend (d) Defer
Answer: (c)

2407. A ___ of bees.
(a)Fleet (b) Swarm
(c) Crowd (d) Flock
Answer: (b)

2408. ‘Recreation’ is similar to:
(a) Amusement (b) Encouragement
(c) Happiness (d) Enthusiasm
Answer: (a)

2409. Dogs generally faithful ___ their master.
(a) at (b) to
(c) on (d) with
Answer: (b)
2410. This is the ____ monument in the city. It was constructed in 1850.
(a) elder (b) older
(c) eldest (d) oldest
Answer: (d)

2411. A person of good understanding knowledge and reasoning power:
(a) Expert (b) Snob
(c) Intellectual (d) Literate
Answer: (c)

2412. Select the correctly spelt word:
(a) Hemorage (b) Haemorrhage
(c) Heamorrhage (d) Haemarhage
Answer: (b)

2413.  A gallery of _____.
(a)pigs (b) rooms
(c) pictures (d) fish
Answer: (c)

2414. At the traffic lights there were poor people ____ for money.
(a)urging (b) requesting
(c) pleading (d)  begging
Answer: (d)

2415. Boston is ____ the east coast of the United States:
(a) with (b) by
(c) at (d) on
Answer: (d)

2416. I want to buy ____ oranges.
(a) some (b) any
(c) one (d) ones
Answer: (a)

2417. The director pointed out in favour of the manager that the profitability of the plant had _____ since he took over.
(a) arisen (b) increased
(c) declined (d) developed
Answer: (b)

2418. I like them very much. They have always been very nice ____ me.
(a) of (b) for
(c) to (d) with
Answer: (c)

2419. You go on ahead.  I will soon catch up with you.  What do you mean by catch up with?
(a)To get hold on (b) Reach the same place as
(c) To have a catch (d) To take into custody of
Answer: (b)

2420. Feminine gender of ‘Tiger’:
(a) Tigress (b) She tiger
(c) He tiger (d) None of these
Answer: (a)

2421. Mice ____
(a) squeak (b) growl
(c) grunt (d) croak
Answer: (a)

2422. Find the misspelt word:
(a)Culmination (b) Termination
(c) Determination (d) Defination
Answer: (d)

2423. The word ‘Chaos’ means:
(a) Complete disorder or confusion (b) Solitude
(c) Revenge (d) Victory
Answer: (a)

2424. The letter is addressed ____ the Station Master.
(a) of (b) to
(c) on (d)  at
Answer: (b)

2425. A person with full discretionary powers to act on behalf of a country:
(a) Ambassador (b) Emissary
(c) Envoy (d) Plenipotentiary
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment