LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 91

2426. I _____ for him for the last one hour.
(a) have been waiting (b) am waiting
(c) waited (d) was waiting
Answer: (a)

2427. Which one of the following sentences is not wrong?
(a) Wait here till I return (b) Wait here till I will return
(c) Wait here till I shall return (d) Wait here till I would return
Answer: (a)

2428. You are free, _____ ?
(a) are you (b) don’t you
(c) aren’t you (d) won’t you
Answer: (c)

2429. _____  problem facing us is _____  universal one.
(a) The, an (b) A, an
(c) The, a (d) A, the
Answer: (c)

2430. _____ brave soldier lost _____  arm in the rescue operation:
(a) The, a (b) The, an
(c) A, a (d) A, the
Answer: (b)

2431. ‘Someone stole my watch’ is the active form of:
(a) My watch is stolen (b) My watch was stolen
(c) My watch had been stolen (d) Someone had been stolen my watch
Answer: (b)

2432. The noun form of ‘define’:
(a) Defining (b) Definition
(c) Definitive (d) Defiant
Answer: (b)

2433. The wounded soldier was ___ weak ___ move:
(a) to,too (b) too,to
(c) to,to (d) so,to
Answer: (b)

2434. If the driver _____ the brake, the car would not have hit the old man.
(a) did not apply (b) has not apply
(c) had applied (d)  had not applied
Answer: (d)
2435. Would you mind _____ the door?
(a) to shut (b) to have shut
(c) shut (d) shutting
Answer: (d)

2436. This is the lady ____ child was beaten up.
(a) whose (b) whom
(c) which (d) that
Answer: (a)

2437. I am sorry I cannot help you.  I have ___ money with me.
(a) a little (b) little
(c) a few (d) few
Answer: (b)

2438. Choose the one which best expresses the meaning of the word ‘CEASELESS’:
(a) Continuous (b) Periodical
(c) Seasonal (d) Broken
Answer: (a)

2439. ‘Clandestine’ means:
(a) Systematic (b) Nefarious
(c) Secretive (d) Progressive
Answer: (c)

2440. ‘How nice you are!’ is a/an _____ sentence.
(a) interrogative (b) imperative
(c) assertive (d) exclamatory
Answer: (d)

2441.  There are millions of stars in _____
(a) space (b) a space
(c) the space (d)   None of these
Answer: (a)

2442. The river Rhine flows ____ the North Sea.
(a) to (b) at
(c) in (d) into
Answer: (d)

2443. A place where pigs are kept.
(a) Kennel (b) Sty
(c) Den (d) Nest
Answer: (b)

2444. ‘Better- half’ means:
(a) Brother (b) Sister
(c) Mother (d) Wife
Answer: (d)

2445. The opposite of ‘Action’:
(a) inaction (b) enaction
(c) dis action (d) non action
Answer: (a)

2446. She sings in divine ecstacy,____?
(a) isn’t she (b) don’t she
(c) doesn’t she (d) didn’t she
Answer: (c)

2447. To make someone to make something:
(a) Unable (b) Inable
(c) Disable (d) Enable
Answer: (d)

2448. He didn’t trust me. He was suspicious ___ my intentions.
(a) at (b) on
(c) in (d) of
Answer: (d)

2449. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘CONSEQUENCES’:
(a) Results (b) Conclusions
(c) Difficulties (d) Applications
Answer: (a)

2450. If he bought a car, he ____ me a lift.
(a)  would give (b) will give
(c) will be given (d) may given
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment