LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 92

2451. I will be ___ a loss in this deal.
(a) to (b) on
(c) at (d)  for
Answer: (c)

2452. The synonym of ‘Burden’ is:
(a) loft (b) loaf
(c) load (d) lobby
Answer: (c)

2453. Choose the one which best expresses the meaning of ‘MISFORTUNE’:
(a) Misery (b) Sadness
(c) Ill-luck (d) Poverty
Answer: (c)

2454. An underground place for storing wine or other provisions:
(a) Balcony (b) Gallery
(c) Tank (d)  Cellar
Answer: (d)

2455. This umbrella isn’t yours. It’s ___.
(a) she (b) hers
(c) her (d) herself
Answer: (b)

2456. ____ of the three boys should meet me.
(a) Any (b) Either
(c) Neither (d) Some
Answer: (a)

2457. That which is perceptible by touch:
(a) Tenacious (b) Tangible
(c) Contagious (d) Contingent
Answer: (b)

2458. Everyone was present yesterday, ____?
(a) was it (b) wasn’t it
(c) were they (d)  weren’t they
Answer: (d)

2459. The expression ‘vox populi, vox dei’ means:
(a) The more, the merrier
(b) The voice of the people is the voice of God
(c) Population explosion is a serious threat to humanity
(d) Man proposes but God disposes
Answer: (b)
2460. One who investigates a crime:
(a) Spy (b) Infiltrator
(c) Detective (d)  Emissary
Answer: (c)

2461. The opposite of ‘Terrestrial’:
(a) Territorial (b) Celestial
(c) Continental (d) Ecclesiastical
Answer: (b)

2462. The young one of Hare:
(a) Leveret (b) Chicken
(c) Kid (d)  Fawn
Answer: (a)

2463. A warlike or masculine woman:
(a) Philistine (b) Amazon
(c) Alien (d)  Maiden
Answer: (b)

2464. ‘Apple-pie order ‘means:
(a) Perfect order (b) Disorder
(c) Circular shape (d)  Irregular shape
Answer: (a)

2465. On behalf ___ all he gave the welcome speech.
(a) in (b) to
(c) at (d)  of
Answer: (d)

2466. Birbal is celebrated _____ his witty sayings.
(a) in (b) for
(c) since (d) to
Answer: (b)

2467. All good people  _____ the death of great personalities.
(a) moan (b) mourn
(c) contrast (d) None of these
Answer: (b)

2468. _____  lion is  ____ king of beasts.
(a) A, the (b) The,the
(c) The,a (d) A,a
Answer: (b)

2469. I can’t _____ to this climate yet.
(a) fit (b) suit
(c) adapt (d) adjust
Answer: (c)

2470. The accident resulted ____ the death of five people.
(a) in (b) at
(c) by (d) for
Answer: (a)

2471. Find the correctly spelt word:
(a) Medievel (b) Medeival
(c) Midieval (d) Medieval
Answer: (d)

2472. He can play ____ Sitar.
(a) the (b) a
(c) an (d)  None of these
Answer: (a)

2473. Choose the word having the meaning-‘Thoroughly wet with’:
(a) bathed (b) dipped
(c) washed (d) soaked
Answer: (d)

2474. Suffering is the inevitable consequence of bad deeds
(Choose the word from those given which has the same meaning as the word given in italics).
(a) Unavoidable (b) Unnecessary
(c) Unkind (d)  Impossible
Answer: (a)

2475. ‘To drive home’  means:
(a) To emphasize (b) Back to original position
(c) To return to place of rest (d) To find one’s roots
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment