LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 93

2476. In which part of the sentence is the mistake ?
(a)A clemency petition/ (b)was sent/
(c)to the president/ (d)as a last retort.
Answer: (d)

2477. Find out the synonym of ‘Synopsis’:
(a) Munificent (b) Superb
(c) Precis (d) Outdo
Answer: (c)

2478. I hope you succeed _____ your effort.
(a) in (b) on
(c) from (d) with
Answer: (a)

2479. If she had taken a taxi, she _____ the station in time.
(a) had reached (b) would reach
(c) would have been reached
(d) would have reached
Answer: (d)

2480. The synonym of ‘expiry’ is:
(a) Termination (b) Medicine
(c) Pharmacy (d) Medical Store
Answer: (a)

2481. Happy is the man ___ has few needs.
(a) where (b) who
(c) that (d) which
Answer: (b)

2482. The opposite of the word ‘Bestow’ is:
(a) Attract (b) Hate
(c) Pollute (d) Take away
Answer: (d)

2483. To free somebody from all blame:
(a) Liberate (b) Recluse
(c) Exonerate (d) Exhumate
Answer: (c)

2484. Mothers are always worried ____ their children.
(a) with (b) about
(c) upon (d) from
Answer: (b)

2485. Which means ‘the order of relations being reversed’:
(a) Vice versa (b) alter ego
(c) Via media (d) without end
Answer: (a)

2486. It is half past four ____ my watch.
(a) for (b) by
(c) on (d) at
Answer: (b)

2487. Choose the word opposite in meaning to the word ‘IGNOBLE’:
(a) Pious (b) Sophisticated
(c) Gentle (d)  Noble
Answer: (d)

2488. As the festival approaches, the number of customers ____
(a) increases (b) is increasing
(c) will be increased (d)  will have increased
Answer: (a)

2489. The past participle of ‘Hit’:
(a) Hit (b) Hitted
(c) Hat (d) Hitten
Answer: (a)

2490. I have an aversion  ____ visiting towns.
(a) for (b) to
(c) by (d) on
Answer: (b)

2491. The meaning of ‘Salient’:
(a) Agreement (b) Prominent
(c) Primitive (d) Unimportant
Answer: (b)

2492. One who takes delight in excessive cruelty:
(a) Anarchist (b) Nihilist
(c) Sadist (d)  Sophist
Answer: (c)

2493. There was opposition to the new policy by the rank and file of the Government (Choose the one which best expresses the meaning of the underlined phrase/idiom):
(a) The official machinery (b) The ordinary members
(c) The majority (d) The cabinet members
Answer: (b)

2494. Choose the correct spelling:
(a) Equanimity (b) Equannimity
(c) Equanimmity (d) Equinimity
Answer: (a)

2495. The word opposite in meaning to ‘`VIGILANT’:
(a) Ignorant (b) Innocent
(c) Irresponsible (d) Careless
Answer: (d)

2496. Let’s make ____ our quarrel and be friends again.
(a) up (b) to
(c) of (d)  with
Answer: (a)

2497. The meaning of ‘SUPERANNUATED’:
(a) Experienced (b) Accepted
(c) Retired (d) Senile
Answer: (c)

2498. The sound made by clocks:
(a) Thunder (b) Tick
(c) Jingle (d)  Rattle
Answer: (b)

2499. Some public men ___ are corrupt should be exposed.
(a) who (b) which
(c) whose (d) those
Answer: (a)

2500. Which sentence is incorrect?
(a) Each boy and girl has to go
(b) Every man, woman and child was glad
(c) He and I am going
(d) Each day and each hour is important
Answer: (c)

2501. Rice and fish ____ my favourite dish.
(a) makes (b) make
(c) are made (d) None of these
Answer: (a)

2502. The wounded soldiers were ____ by their comrades.
(a) thrown (b) evacuated
(c) excavated (d) appalled
Answer: (b)

2503. He has a passion ____ arguing.
(a) for (b) with
(c) by (d) at
Answer: (a)

2504. We have been friends for ages. I _____ her since we were children.
(a) am knowing (b) are known
(c) have known (d)  is known
Answer: (c)

2505. ‘Barbarity’ means:
(a) Uncivilized state (b) Absence of culture
(c) Absence of civilization (d) Cruelty
Answer: (d)
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment