LATEST

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 94

2506. The idiom ‘lose heart’ means:
(a) break one’s heart (b) lose hope
(c) fall in love (d) weep
Answer: (b)

2507. Admitting a person to the citizenship of a state to which he does not belong:
(a) Alienation (b) Deprivation
(c) Naturalisation (d) Termination
Answer: (c)

2508. The baby loves ____ toys.
(a) his (b) her
(c) one’s (d) its
Answer: (d)

2509. You are placed under suspension untill ____ orders.
(a) farther (b) future
(c) further (d) next
Answer: (c)

2510. Hari’s house is bigger than ____
(a) my (b) their
(c) our (d) yours
Answer: (d)

2511. I met a lot of people ____ my stay in New York.
(a) at (b) by
(c) during (d) till
Answer: (c)

2512. Substance that prevents putrefaction:
(a) Antidote (b) Antiseptic
(c) Antonym (d) Anaemic
Answer: (b)

2513. I dislike ____ to my house.
(a) his coming (b) he coming
(c) him coming (d) None of these
Answer: (a)

2514. He ____ reply to your letter as soon as possible.
(a) has (b) could
(c) has been (d)  will
Answer: (d)

2515. When I opened the envelope, I was delighted to find a cheque ___ Rs.1000.
(a) by (b) at
(c) in (d) for
Answer: (d)

2516. The meaning of ‘Creditable’:
(a) Believable (b) Borrow money
(c) Praise-worthy (d) Insolvent
Answer: (c)

2517. Close the window, ____?
(a) will you (b) shall I
(c) do they (d)  don’t I
Answer: (a)

2518. I went to the Dentist ____ a checkup.
(a) to (b) for
(c) by (d) at
Answer: (b)

2519. Every dog has its ____
(a) food (b) kennel
(c) day (d) enemy
Answer: (c)

2520. Why is that man standing ___ the door?
(a) in (b) on
(c) above (d) at
Answer: (d)

2521. Choose the correctly spelt word:
(a) Milege (b) Damege
(c) Loqatious (d) Nefarious
Answer: (d)

2522.  He ____ for the past four hours.
(a) is writing (b) has been writing
(c) have been writing (d)  was writing
Answer: (b)

2523. Choose the word opposite in meaning to the word ‘GRACEFUL’:
(a) Rough (b) Expert
(c) Miserable (d) Awkward
Answer: (d)

2524. The nurses wanted better pay so they decided to go_______ strike.
(a) at (b) in
(c) on (d) by
Answer: (c)

2525. ‘Proximate’ means:
(a) Jest (b) Zest
(c) Jealous (d) Near
Answer: (d)
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment