LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 25


Information Technology (Questions & Answers ) - 25
451. An example of a telecommunication device:
(a) Printer  (b) Mouse 
(c) Keyboard (d) Modem in 
Answer: (d)

452. A high level language developed for business data processing applications: 
(a) COBOL  (b) FORTRAN 
(C) BASIC   (d) PASCAL 
Answer: (a)

453. Processors contain a control unit and a(n):
(a) Adapter card (b) Arithmetic Logic Unit 
(c) CD Drive  (d) Monitor 
Answer: (b)

454. The valid maximum zoom size available in MS Word:
(a) 200%  (b) 300% 
(c) 400%  (d) 500% 
Answer: (d)

455. A --------- is a small handheld computer that helps you to surf the web and perform simple tasks: 
(a) Mobile phone (b) Desktop computer
(c) Minicomputer  (d) Notebook computer 
Answer: (d)

456. The options Minimise, Maximise and Close are located in the ----------- bar. 
(a) Menu Bar  (b) Title Bar 
(c) Status Bar  (d) Tool Bar 
Answer: (b)

457. Incorrect information is generated by ----------------- in the information system. 
(a) Unreliable hardware (b) Incorrect data
(c) Untested software (d) Unskilled people 
Answer: (b)

458. Which menu is selected to print a document?
(a) File  (b) Edit 
(c) Tools  (d) Format
Answer: (a)

459. Most application soft wares today come with an interface called a(n): 
(a) Character user interface (b) Graphical user interface
(c) Icon user interface (d) Button user interface 
Answer: (b)


460. In Excel, charts are created using_ .
(a) Bar Chart (b) Chart Wizard 
(c) Pie Chart  (d) None of these 
Answer: (b)

461. To move the cursor at the end of the document press:
(a) Ctrl+Esc  (b) Ctrl+B 
(c) Ctrl+Home  (d) Ctrl+End 
Answer: (d)

462. A website containing stories and articles relating to current events, life, sports, money and weather is considered as a(n) --------- website. 
(a) Business/marketing (b) Portal
(c) Informational (d) News 
Answer: (c)

463. Which menu is selected for the option Borders and Shading? 
(a) View   (b) Format 
(c) File   (d) Table 
Answer: (b)

464. Which one of the following is a part of the system unit?
(a) Monitor   (b) Floppy disc 
(c) Keyboard (d) Memory 
Answer: (d)

465. Which menu is used to insert a row or column in Excel Work Sheet? 
(a) Format (b) Edit 
(c) Insert  (d) Tools 
Answer: (c)

466. You must instruct to start the application software: 
(a) Processor  (b) Operating system 
(c) Memory   (d) Utility Program. 
Answer: (b)

467. Tool bar option is available in ------------- menu.
(a) View  (b) Tools 
(c) File  (d) Edit 
Answer: ()

468. Storage that retains its data after the power is turned off is referred to as:
(a) Mobile storage (b) Direct storage 
(c) Volatile storage  (d) Non-volatile storage 
Answer: (d)

469. Which option in power point allows you to carry slides from one computer to another: 
(a) Web & go  (b) Save & go 
(c) Save as p (d) Pack & go 
Answer: (d)


470. In Excel, data can be arranged in ascending or descending order by: 
(a) Sort option from tool menu (b) Sort option from table menu 
(c) Sort option from data menu  (d) None of these 
Answer: (c)

471. Every component of your computer is:
(a) Input device or output device (b) Software or CPU/RAM 
(c) Hardware or software   (d) Application software or system software 
Answer: (c)

472. The diameter of the commonly used floppy disc:
(a) 35mm  (b) 75mm 
(c) 70mm  (d) 90mm 
Answer: (d)

473. Oracle is an example of ____ application software.
(a) Word processing (b) Database:
(c) Project Management (d) Presentation Graphics 
Answer: (b)

474. How many types of cell references are available in Excel? 
(a) 8  (b) 6
(c) 4   (d) 3
Answer: (d)

475. You may be required to insert the program disc into the drive while you use, or -------- the software. 
(a) install  (b) activate 
(c) run  (d) register
Answer: (a)
<Next Page>01, ...21222324, 25, 26,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here


14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment