LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 05


Information Technology (Questions & Answers ) - 05
61. Compact Disc was invented by:
(a) James T.Russel (b) Sabir Bhatia
(c) Ray Tomlinson (d) Marcony
Answer: (a)

62. A device that connects to a network without the use of a cable is said to be:
(a) Distributed (b) Centralised
(c) Open-source (d) Wireless
Answer: (d)


63. The main system board of a computer is called:
(a) Integrated circuit (b) Motherboard
(c) Processor (d) Microchip
Answer: (b)

64. A website address is a unique name that identifies a specific ____ on the web.
(a) Web browser (b) Website
(c) PDA (d) Link
Answer: (b)

65. ____ is processed by the computer into information:
(a) numbers (b) processor
(c) input (d)  data
Answer: (d)

66. The name a user assigns to a document is called a(n):
(a) Filename (b) Program
(c) Record (d) Data
Answer: (a)

67. A class that inherits a base class containing virtual a function is called:
(a) Virtual (b) Polymorphic
(c) Derived (d) Base
Answer: (b)


68. The division is carried out in computer by:
(a) Reverse multiplication        (b) Repeated subtraction
(c) Repeated addition               (d) None of these
Answer: (b)

69.____ is the part of the computer that does the arithmetical calculations.
(a) OS (b) ALU
(c) CPU (d) Memory
Answer: (b)

70. Which of the following is  not an example of hardware?
(a) WORD (b) Printer
(c) Monitor (d) Mouse
Answer: (a)

71. Graphics are inserted in:
(a) Frame (b) Box
(c) Page (d) None of these
Answer: (a)

72. RTF stands for:
(a) Real-Time Fonts (b) Real-Time Files
(c) Rich Text Format (d) Rich Text Fonts
Answer: (c)

73.To save a document for the first time, ____ option is used.
(a) Save first (b) Save as
(c) Save on (d) Copy
Answer: (b)

74. What does an electronic spreadsheet consists of (Choose the best answer):
(a) Rows (b) Columns
(c) Cells (d) All of these
Answer: (d)

75. Screen savers program prevent:
(a) Brownouts (b) Burn-in
(c) Screen flickering (d) Bad sectors
Answer: (b)
<Next Page>01020304, 05, 0607, ......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment