LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 13


Information Technology (Questions & Answers ) - 13
181. Which one of the following is used to write files for the web?
(a) HTTP                                              (b) HTML
(c) FTP                                                 (d) Gopher
Answer: (b)

182. Three main parts of a processor are:
(a) ALU, Control Unit and Register
(b) ALU, Control Unit and RAM
(c) Cach, Control Unit and
(d) Control Unit, Register and RAM
Answer: (a)


183. In a document, you can label a graphic or part of a graphic by inserting a:
(a) Field                                                      (b) Object
(c) Comment                                             (d) Text box
Answer: (d)

184. The hardware part of a computer with numbers, letters and symbols on it is
called:
(a) Mouse                                                     (b) Keyboard
(c) UPS                                                           (d)  Monitor
Answer: (b)

185. Which of the following is not correct method of editing the cell content?
(a) Press F6 key                                         (b) Press F2 key
(c) Click on Formula Bar                         (d) Double click the cell
Answer: (a)

186. A program that translates one instruction at a time into machine language and executes it is called:
(a) Booting                                                   (b) Interpreter
(c) Assembler                                              (d) Compiler
Answer: (b)


187. What is Firewall in a Computer Network?
(a) A system designed to prevent unauthorised access
(b) An operating system used in computer network
(c) A web browsing software
(d) A physical boundary of network
Answer: (a)

188. In a broad sense a railway track is an example of:
(a) Full-Duplex                                          (b) Half-Duplex
(c) Simplex                                                  (d) All of the above
Answer: (b)

189. A software that acts as an interface between the user and the inner workings of the internet is called:
(a) Search engine                                         (b) Browser
(c) World Wide Web                                   (d) All of the above
Answer: (b)

190. Which of the following is the command used to display files in a directory in Unix system?
(a) mv                                                             (b) man
(c) ls                                                                (d) dir
Answer: (c)

191. The text which appears in the internet is called:
(a) Hyper text                                                 (b) Plain text
(c) Cipher text                                                (d) Hyper link
Answer: (a)

192. Expand the term SMPS?
(a) Simple Micro Processor System
(b) Simple Mode Processing System
(c) Switched Mode Power Supply
(d)  None of these
Answer: (c)

193. What do you need to have a dial up internet connection?
(a) Internet account with ISP
(b) Telephone line
(c) Computer with modem
(d) All of the above
Answer: (d)

194. Which is the first search engine?
(a) Google                                                                  (b) Yahoo
(c) Alta Vista                                                             (d) Archie
Answer: (d)

195. Which of the following circuit is used as a ‘memory device’ in computer?
(a) Diode                                                                 (b) Rectifier
(c) Flip-Flop                                                            (d) Comparator
Answer: (c)
<Next Page>01, ...09101112, 13, 14,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment