LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 14


Information Technology (Questions & Answers ) - 14
196. Which one of the following will indicate the current position of the mouse on the screen:
(a) Scrolling                                        (b) Dragging
(c) Floppy                                            (d) Mouse Pointer
Answer: (d)

197. Which of the following commands is given to reboot the Computer?
(a) Ctrl+Alt+Del                                                 (b) Ctrl+Alt+Tab
(c) Ctrl+F3                                                           (d) Ctrl+Alt+F2
Answer: (a)


198. DNS is the abbreviation of:
(a) Dynamic Name System
(b) Domain Name System
(c) Dynamic Network System
(d) Domain Network System
Answer: (b)

199. In MS Word you can force a page break by:
(a) Positioning the cursor at appropriate place and press Ctrl+Enter
(b) Positioning the cursor at appropriate place and press Alt+Enter
(c) Using F12 key
(d) None of the above
Answer: (a)

200. In Windows, the key combination to close a window is:
(a) Ctrl+A                                                          (b) Ctrl+Esc
(c) Alt+F4                                                          (d)  Ctrl+Alt+Del
Answer: (c)

201. What is the short cut key to open the open dialogue box?
(a) Ctrl+F12                                                   (b) Alt+F12
(c) F12                                                             (d) Shift+F12
Answer: (a)

202. Which component of the mother board links CPU with the other parts of
computer?
(a) System bus                                             (b) Input Unit
(c) Primary Memory                                   (d) ALU
Answer: (a)


203. Which of the following has the least storage capacity?
(a) CD-ROM                                                          (b) Hard Disk
(c) 3.5" Floppy Disk                                           (d) Zip Disk
Answer: (c)

204. Which file starts MS Word?
(a) Winword.exe                                                      (b) MS Word.exe
(c) Word 2007.exe                                                  (d) Word.exe
Answer: (b)

205. The XP in Windows XP stands for:
(a) Extra personal                                                 (b) Extra Premium
(c) Extra Peculiar                                                  (d) Experience
Answer: (d)

206. O.C.R. stands for:
 (a) Optical Charecter Recognition
(b) Optimal Code Response
(c) Object Code Response
(d) Optical Code Recognition
Answer: (a)

207. All the characters that a device can use is called its:
(a) Skill set                                                     (b) Characters codes
(c) Keyboard characters                             (d) Character set
Answer: (d)

208. _____ key is used in combination with another key to perform a specific task:
(a) Control                                                      (b) Enter
(c) Tab                                                             (d) Space bar
Answer: (a)

209. Which utility is used to transfer files and exchange messages?
(a) WWW                                                         (b) Web browsers
(c) Hypertext                                                  (d) E-mail
Answer: (d)

210. Select the odd one out:
(a) MICR                                                                    (b) Speaker
(c) Bar code reader                                                (d) OMR
Answer: (b)
<Next Page>01, ...13, 14, 15, 16, 17, 18,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment