LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 26


Information Technology (Questions & Answers ) - 26
476. Professional designers can create sophisticated documents that contain text, graphics and many colours, using --------- software. 
(a) Illustration   (b) Image editing 
(c) Computer-aided design(d) Powerpoint 
Answer: (c)

477. Which command helps to repeat the last changes made in the document? 
(a) Ctrl+D  (b) Ctrl+H 
(c) Ctrl+Z  (d) Ctrl+Y 
Answer: (d)

478. The rectangular area of the screen that displays a program, data or information is called: (a) Window  (b) Dialogue box 
(c) Button  (d) Drive 
Answer: (a)

479. Which of the following is an example of connectivity? 
(a) Internet  (b) Power cord 
(c) Data  (d) Floppy disc 
Answer: (a)

480. Graphics are inserted in:
(a) Box  (b) Page 
(c) Frame  (d) All of these 
Answer: (d)

481. Decreasing the amount of space required to store data and programmes is accomplished by:
(a) Crashing   (b) File compression 
(c) Pressing  (d) Burning 
Answer: (b)

482. Which of the following groups consists of only output devices? 
(a) Scanner, Printer, Monitor (b) Keyboard, Printer, Monitor
(c) Mouse, Printer, Monitor (d) Plotter, Printer, Monitor 
Answer: (d)

483. Any hardware component that allows you to enter data or  instructions into a computer is called a(n): 
(a) Output device (b) Storage device 
(c) Input device  (d) System unit 
Answer: (c)

484. Sending an e-mail is similar to:
(a) Picturing an event (b) Narrating a story
(c) Writing a letter (d) Creating a drawing 
Answer: (c)


485. ------------ is the process of carrying out commands:
(a) Decoding  (b) Executing 
(c) Storing  (d) Fetching 
Answer: (b)

486. Data in floppy disc is recorded in rings called:
(a) Sectors  (b) Rounds 
(c) Tracks  (d) Segments 
Answer: (c)

487. Which part of the computer helps to store information?
(a) Printer  (b) Keyboard 
(c) Monitor .  (d) Disk drive 
Answer: (d)

488. With -------------, the computer's modem uses a standard telephone line to connect to the internet: 
(a) Dial up access. (b) Downloading 
(c) Hacking (d) Uploading 
Answer: (a)

489. A collection of related information sorted and dealt with as a unit is: 
(a) Floppy  (b) File 
(c) Data  (d) Disk 
Answer: (b)

490. An essential ingredient for effective multimedia presentations incorporates user participation or: 
(a) Button  (b) Speed 
(c) Interactivity  (d) Links 
Answer: (c)

491. IT stands for:
(a) Information Technology(b) Integrated Technology
(c) Intelligent Technology (d) Interesting Technology
Answer: (a)

492. Video-conferencing requires a microphone, speakers and a attached to the computer. 
(a) Mouse (b) Scanner 
(c) Video camera (d) Keyboard 
Answer: (c)

493. The maximum zoom percentage of MS-Power Point:
(a) 400   (b) 300 
(c) 200   (d) 100 
Answer: (a)

494. The shortcut keys used to restart a computer:
(a) Ctrl+Y  (b) Ctrl+Alt+Del 
(c) Ctrl+F1  (d) Ctrl+Home
Answer: (b)

495. A device that copies or reproduces text and images is also called a(n): 
(a) Optical scanner (b) Bar code reader
(c) Digital camera (d) Monitor 
Answer: (a)

496. Which one of the following is not a valid data type in Excel? 
(a) Number  (b) Label 
(C) Character  (d) Date/Time 
Answer: (c)

497. The valid minimum zoom size available in MS Word
(a) 10%  (b) 20% 
(c) 50%  (d) 100% 
Answer: (a)

498. Which of the following is a secondary storage device?
(a) Optical disks . (b) Microprocessor 
(c) Monitor  (d) Scanner 
Answer: (a)

499. Which of the following short cut keys is used to check spelling? 
(a) F5  (b) F6 
(c) F7  (d) F8 
Answer: (c)

500. Which of the following is another name for chip?
(a) Semi conductor (b) Power point 
(c) Integrated circuit (d) Vacuum tube
Answer: (c)
<Next Page>01, ... 25, 26, 27, 28, 29, 30,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here


14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment