LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 23


Information Technology (Questions & Answers ) - 23
401. ------------- Handles communication between computers on the network 
(a) Computer (b) A network server 
(c) CPU (d) Storage unit 
Answer: (b)

402. The computer which is used for massive amounts of calculations like weather forecasting, engineering design and economic forcasting ets,is known as 
(a) Super computer (b) Mini computer 
(c) Notebook (d) Desktop computer 
Answer: (a)

403. What makes a computer powerful
(a) Speed (b) Reliability 
(c) Storage (d) All of these 
Answer: (d)

404. PDA refers to
(a) personal digital assistant
(b) personal device assistance
(c) Personal digital assistance
(d) Personal data assistance 
Answer: (a)

405. Information on a computer is stored as what?
(a) Analog data .. (b) Digital data
(c) Modem data (d) Watts data 
Answer: (b)

406. The pattern of printed lines in most products are called:
(a) Prices (b) Stripping 
(C) Scanners (d) Bar Codes 
Answer: (d)

407. Generally, you access the Recycle Bin through an icon located 
(a) on the desktop (b) on the hard drive
(c) on the shortcut menu (d) in the Properties dialog box 
Answer: (a)

408. The term related to sending data to a satellite:
(a) down link (b) modulate
(c) demodulate (d) uplink 
Answer: (d)

409. The primary purpose of a software is to turn the data into: 
(a) Websites (b) information 
(c) Graph (d) Programs
Answer: (b)
410. -------- Is the heart of a network of terminals, which allow people to work all the same time on the same data? 
(a) Super computer (b) Mini computer
(C) Personal computer (d) Mainframe computer 
Answer: (d)

411. C, BASIC, COBOL and Java are examples of .........languages. 
(a) low-level  (b) computer 
(C) system programming (d) high-level 
Answer: (d)

412. A(n) ------------- is a collection of information that determines which files you can access and which settings you use. 
(a) network (b) user account 
(c) operating system (d) file system 
Answer: (b)

413. ---------- hard drives are permanently located inside the system unit and are not designed to be removed, unless they need to be repaired or replaced. . 
(a) Static (b) Internal 
(c) External (d) Remove 
Answer: (b)

414. The Recycle Bin stores discarded items until
(a) another user logs on (b) the computer is shut down
(c) the end of the day (d) you empty it 
Answer: (d)

415. A --------- is a collection of information saved as a unit.
(a) folder (b) file 
(c) path  (d) file extension 
Answer: (b)

416. CD ROM stands for:
(a) Compactable Read Only Memory (b) Compact Data Read 
(c) Compactable Disc Read Only Memory
(d) Compact Disc Read Only Memory 
Answer: (d)

417. ASCII stands for:
(a) American Stable Code for International Exchange
(b) American Stable Case for International Exchange 
(c) American Standard Code for Information interchange
(d) American Standard Code for Interchange Information 
Answer: (c)

418. Input, output, and processing devices grouped together  represent a(n)
(a) mobile device (b) information processing cycle 
(c) circuit board  (d) computer system 
Answer: (d)

419. Chief component of first generation computers was:
(a) Transistors (b) Vacuum Tubes and Valves 
(c) Semi Conductors (d) None of these 
Answer: (b)

420. Computers that are portable and convenient to users for travel are known as: 
(a) Super computers (b) Planners 
(c) Mini computers (d) Lap Tops 
Answer: (d)

421. QWERTY is used with reference to:
(a) Keyboard (b) Mouse 
(c) Printer (d) Scanner 
Answer: (a)

422. One advantage of dial up internet access is:
(a) It utilises broadband (b) It is Indian
(c) It uses router  (d) It utilises existing telephone service 
Answer: (d)

423. The taskbar is located
(a) on the Start menu (b) at the bottom of the screen 
(c) on the Quick Launch toolbar  (d) at the top of the screen 
Answer: (b)

424. What is a modem connected to ?.
(a) Processor  (b) Mother board 
(c) Printer  (d) Phone line 
Answer: (d)

425. An email account includes a storage area, often called a(n)
(a) attachment (b) hyperlink 
(c) mailbox (d) IP address
Answer: (c)
<Next Page>01, ...2122, 23, 242526,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here


14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment