LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 35


Information Technology (Questions & Answers ) - 35
676. Lap Top Computer was discovered by:
(a) Sinclair (b) Schugart
(c) Charles Babbage (d) Blaise Pascal
Answer: (a)

677. A ____ is a unique name that you give to a file information:
(a) Device letter (b) Filename
(c) Folder (d) Filename extension
Answer: (b)

678. The exponent of Hotmail:
(a) Glen Ricort (b) Winton Surf
(c) Sabir Bhatia (d) Rae Tomlinson
Answer: (c)

679. A ____ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm:
(a) Programming language(b) Syntax
(c) Programming structure(d) Logic chart
Answer: (a)

680. An animated charecter that provides help and suggestions:
(a) Assistant (b) Cursor
(c) Spam (d)   Bug
Answer: (a)

681. Junk e-mail is also called:
(a) Spool (b) Spoof
(c) Sniffer script (d) Spam
Answer: (d)

682. A conputer cannot perform which one of the following functions?
(a) Addition (b) Division
(c) Bake a cake (d) Subtraction
Answer: (c)

683. Which type of memory gets lost when you switch off a computer?
(a) ROM (b) RAM
(c) Cache (d) Dynamic
Answer: (a)

684. A device that connects to a computer network without the use of cables is said to be:
(a) Wireless (b) Distributed
(c) Centralised (d) Open source
Answer: (a)

685. What are .bas, .doc and htm examples of:
(a) Databases (b) Extensions
(c) Domains (d) Protocols
Answer: (b)


686. Which company developed 'WINDOWS'? 
Answer: Microsoft 

687. Determining whether an Internet site is a commercial (.com) or governmental (.gov) site helps determine its:
Answer: Purpose 

688. One Kilo byte= ..... bytes: 
Answer: 1024 

689. The first modem was invented by: 
Answer: Bell Company

690. The full form of C.D. 
Answer: Compact Disk 

691. The full form of 'PDF": 
Answer: Portable Document Formatting 

692. The full form of IBM: 
Answer: International Business Machines 

693. The first key on the left hand side of the first row of keyboard: 
Answer: Escape 

694. The key which is used to move the cursor to the beginning part of the matter: 
Answer: Home 

695. The oldest devise for calculation: 
Answer: Abacus 

696. The domain name for government institutions: 
Answer: gov 

697. The domain name for India: 
Answer: in 

698. A marker used to indicate where the next charecter will be printed? 
Answer: Cursor 

699. Father of e-mail: 
Answer: Ray Tomlinson 

700. The brain of computer: 
Answer: C.P.U.
<Next Page>01, ... 3334, 35, 363738,......., 4344454647>


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Answers
Loading...

No comments:

Post a comment