LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 28


Information Technology (Questions & Answers ) - 28
526. What is used for computer communication between users?
(a) e-mail (b) SMS
(c) Tele mail (d) Phonogram
Answer: (a)

527. The most common input device now a days:
(a) Joystick (b) Keyboard
(c) Mouse (d) Barcode reader
Answer: (b)

528. Who discovered ‘Mouse’?
(a) Douglas Engelbart (b) Alen Shugart
(c) Charles Babbage (d) Edison
Answer: (a)

529. The longest key of the key board:
(a) Enter (b) Shift
(c) Ctrl (d) Space bar
Answer: (d)

530. In the history of computer, the fifth generation was started in:
(a) 1980 (b) 1976
(c) 1966 (d) 1956
Answer: (a)

531. WINDOWS is a:
(a) Opeating system (b) Hardware
(c) Virus (d) None of these
Answer: (a)

532. Which company developed MS WORD?
(a) Linux (b) Apple
(c) Compac (d) Microsoft
Answer: (d)

533. Laser Printer was first introduced by:
(a) IBM (b) Samsung
(c) Canon (d) HP
Answer: (a)

534. All physical equipment and accessories of a system:
(a) Software (b) Hardware
(c) Peripherals (d) Internet
Answer: (b)


535. A marker used to indicate where the next charecter will be printed?
(a) Tab (b) Alt
(c) Cursor (d) Indicator
Answer: (c)

536. Which is the exact opposite of ‘space’ key?
(a) Delete (b) Insert
(c) Shift (d) Backspace
Answer: (d)

537. The father of computer:
(a) Blaze Pascal (b) Charles Babbage
(c) Jack Kilby (d) James T.Russel
Answer: (b)

538. Father of e-mail:
(a) Ray Tomlinson (b) Glen Recort
(c) Sabir Bhatia (d) Pascal
Answer: (a)

539. The invention related to Jack Kilby:
(a) Integrated Circuit (b) Floppy Disc
(c) Compact Disc (d) Calculator
Answer: (a)

540. Which device is used to display graphics and information on video screen?
(a) CPU (b) Modem
(c) Scanner (d) Monitor
Answer: (d)

541. WWW stands for:
(a) Web Wide World (b) World Wide Web
(c) Wide Web World (d) World Web Wide
Answer: (b)

542. The brain of computer:
(a) Floppy disc (b) C.P.U.
(c) Monitor (d) Keyboard
Answer: (b)

543. The first computer game:
(a) Spacecraft (b) Space bar
(c) Space War (d) Space Shuttle
Answer: (c)

544. Who discovered Calculator?
(a) Christopher Sholes (b) Jack Kilby
(c) James T.Russel (d) Blaise Pascal
Answer: (d)


545. The programs or instructions that tells  the computer what to do:
(a) Software (b) Hardware
(c) Virus (d) mailmerge
Answer: (a)

546. The first electronic computer:
(a) ENIAC (b) UNIVAC
(c) Abacus (d) Param
Answer: (a)

547. ROM stands for:
(a) Readability of Memory (b) Read Only Memory
(c) Ready Online Memory (d) None of these
Answer: (b)

548. The home page of a website is:
(a) the largest page (b) the last page
(c) The first page (d) most colourful page
Answer: (c)

549. ‘DOS’ means:
(a) Data Operating System
(b) Device Operating System
(c) Disc Operating System
(d) Direct Operating System
Answer: (c)

550. The first personal computer:
(a) The Altair (b) ENIAC
(c) UNIVAC (d) Lenovo
Answer: (a)
<Next Page>01, ... 252627, 28, 2930,......., 4344454647>


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment