LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 21


Information Technology (Questions & Answers ) - 21
351. The internet allows you to:
(a) send electronic mail (b) view web pages 
(c) connect servers all around the world 
(d) All of these 
Answer: (d)

352. The concept of stored program was given by: 
(a) Von Neuman (b) Charles Babbage
(c) Blaise Pascal (d) None of these 
Answer: (d)

353. Computers in a computer network is connected via: 
(a) Satellite chan.nel only (b) Telephone line only 
(c) Either telephone or satellite channel or both 
(d) Coaxial cable only 
Answer: (c)

354. The instruction of a program that is currently being executed is sorted in: · 
(a) Secondary memory (b) Main memory 
(c) Read only memory (d) None of these
Answer: (b)

355. Email stands for: 
(a) Educational mail (b) Electronic mail  
(c) Entertainment mail (d) Excess mail 
Answer: (b)

356. Where is disc put in a computer? 
(a) in the modem  (b) in the hard drive·
(c) in the CPU  (d) In the disc drive 
Answer: (d)

357. Dos is: 
(a) Single user operating system(b) Multiuser OS 
(c) Muttithreaded OS (d) None of these  
Answer: (d)

358. Coaxial cables are Widely used in: 
(a) Telephone networks 
(b) Cable TV networks 
(c) Both in telephone and Cable TV networks 
(d) Computer networks 
Answer: (c)

359. Which of the following is not a programming language? 
(a) COBOL . (b) FORTRAN
(c) LOTUS (d) None of these 
Answer: (c)

360. In network terminology 'SAP' refers to:
(a) Secured application (b) Service access points 
(c) Simple access protocol (d) Service access protocol 
Answer: (b)

361. What displays the contents of the active ceH in Excel? 
(a) Namebox (b) Row Heading
(c) Formula bar (d) Task pane 
Answer: (c)

362. The most powerful type of computer is:
(a) Mainframe computers (b) Micro computers
(c) Mini computers (d) Supercomputers 
Answer: (d)

363. The contents of ·are lost when· the computer is turned off
(a) storage (b) input 
(c) output  (d) memory 
 Answer: (d)

364. What are the speakers attached to your computer used for: 
(a) Displaying images (b) Sending messages 
(c) Storing messages (d) Handling sound and music
Answer: (d)

365. Persona computers can be connected together to form a: 
(a) Server (b) Super computer  
(c) Network ( d) Enterprise
Answer: (c)

366. Help Menu ts available at which button? 
(a) End  (b) Start 
(C) Turnoff (d) Restart 
Answer: (b)

367. The --------tell us the rest of the computer how to carry out a  program's lnstructlons
(a) ALU  (b) System Unit 
( e) Control Unit ( d) Motherboard 
Answer: (c)

368. The............folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send: 
(a) Drafts (b) outbox
(c) Address book  ( d) Sent items
Answer: (d)

369. Connection or link to other documents or Web Pages that contains related information is called: 
(a) Dial up (b) E-commerce 
(c) Hyperlink (d) Domain name 
Answer: (c)

370. The computer abbreviation KB usually means:
(a) Key Block (b) Key Byte 
(c) Kit Bit (d) Kilo Byte 
Answer: (d)

371. The smallest unit in the computer which represents information is: 
(a) Byte (b) Bit 
(c) Character (d) Digit 
Answer: (b)

372. What do you call a program used to eliminate viruses from a disc? 
(a) Vaccine (b) Back up 
(c) Disaster Recovery plan (d) Defragmentation program 
Answer: (d)

373. Division is carried out in computer by:
(a) Reverse multiplication (b) Repeated subtraction
(c) Repeated addition (d) None of these 
Answer: (b)

374. Screen savers program prevent:
(a) Brownouts (b) Burn-in 
(C) Screen flickering (d) Bad sectors 
Answer: (b)

375. Secondary memory device is:
(a) ALU (b) CPU 
(C) Floppy disc (d) Mouse
Answer: (c)
<Next Page>01, ...17181920, 21, 22,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here


14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment