LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 18


Information Technology (Questions & Answers ) - 18
276. The full form of ‘PDF”:
(a) Printable Document Formatting
(b) Portable Document Format
(c) Page Document Format (d) Printable Document Form
Answer: (b)

277. The full form of IBM:
(a) Indian Business Machines
(b) International Business Machines
(c) International Business Management
(d) None of these
Answer: (b)

278. Which one of the following is not an input device?
(a) Mouse (b) Keyboard
(c) Barcode reader (d) Monitor
Answer: (d)

279. The first key on the left hand side of the first row of keyboard:
(a) Escape (b) Shift
(c) Control (d) Alt
Answer: (a)

280. The key which is used to move the cursor to the beginning part of the matter:
(a) Page up (b) Home
(c) Alt (d) Enter
Answer: (b)

281. Which company developed ‘WINDOWS’?
(a) Microsoft (b) Apple
(c) LG (d) HCL
Answer: (a)

282. The domain name for ‘industries’:
(a) firm (b) int
(c) org (d) net
Answer: (a)

283. Determining whether an Internet site is a commercial (.com) or governmental (.gov) site helps determine its...
(a) Accuracy (b) Purpose
(c) Objectivity (d) Expertise
Answer: (b)

284. One Kilo byte= ..... bytes
(a) 1204 (b) 1024
(c) 1440 (d) 512
Answer: (b)


285. The first modem was invented by:
(a) Bell Company (b) Microsoft
(c) Apple (d) Lenova
Answer: (a)

286. The full form of C.D.
(a) Computer Disc (b) Compact Disc
(c) Compact Device (d) Compact Document
Answer: (b)

287. The oldest devise for calculation:
(a) Calculator (b) Modem
(c) Mouse (d) Abacus
Answer: (d)

288. The domain name for government institutions:
(a) org (b) gov
(c) com (d) firm
Answer: (b)

289. The domain name for India:
(a) ind (b) in
(c) id (d) hin
Answer: (b)

290. The full form of U.P.S.
(a) Uniform Power Supply
(b) Uninterrupted Power Supply
(c) Universal Power Supply
(d) Unidirectional Power Supply
Answer: (b)

291. What is used for computer communication between users?
(a) e-mail (b) SMS
(c) Tele mail (d) Phonogram
Answer: (a)

292. The most common input device now a days:
(a) Joystick (b) Keyboard
(c) Mouse (d) Barcode reader
Answer: (b)

293. Who discovered ‘Mouse’?
(a) Douglas Engelbart (b) Alen Shugart
(c) Charles Babbage (d) Edison
Answer: (a)

294. The longest key of the key board:
(a) Enter (b) Shift
(c) Ctrl (d) Space bar
Answer: (d)

295. In the history of computer, the fifth generation was started in:
(a) 1980 (b) 1976
(c) 1966 (d) 1956
Answer: (a)

296. WINDOWS is a:
(a) Opeating system (b) Hardware
(c) Virus (d) None of these
Answer: (a)

297. Which company developed MS WORD?
(a) Linux (b) Apple
(c) Compac (d) Microsoft
Answer: (d)

298. Laser Printer was first introduced by:
(a) IBM (b) Samsung
(c) Canon (d) HP
Answer: (a)

299. All physical equipment and accessories of a system:
(a) Software (b) Hardware
(c) Peripherals (d) Internet
Answer: (b)

300. A marker used to indicate where the next charecter will be printed?
(a) Tab (b) Alt
(c) Cursor (d) Indicator
Answer: (c)
<Next Page>01, ...17, 18, 19, 20, 21, 22,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here


14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment