LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 02


Information Technology (Questions & Answers ) - 02
16. Paintbrush belongs to:
(a) Accessories group (b) Application group
(c) Main group (d) None of these
Answer: (b)

17. CPU gets the address of the next instruction to be processed from:
(a) Instruction register           (b) Memory address register
(c) Index register              (d) Program register
Answer: (d)


18. The internet allows you to:
(a) send electronic mail (b) view web pages
(c) connect servers all around the world          (d)  All of these
Answer: (d)

19 . What are the speakers attached to your com- puter used for:
(a) Displaying images (b) Sending messages
(c) Storing messages       (d) Handling sound and music
Answer: (d)

20. The smallest unit in the computer which represents information is:
(a) Byte   (b) Bit   (c) Character  (d) Digit
Answer: (b)

21. The concept of the stored program was given by:
(a) Von Neumann (b) Charles Babbage
(c) Blaise Pascal (d)  None of these
Answer: (a)


22. Who is known as ‘the father of personal computer’?
(a) Charles Babbage (b) Henri Edward Roberts 
(c) Alan Turing      (d) Edgar Rice Boroughs
Answer: (b)

23. The first computer virus:
(a) Kabir (b) Firewall (c) Norton (d) Elk Cloner
Answer: (d)

24. A compiler translates a program written in a high-level language into:
(a) Java (b) Algorithm
 (c) Machine language (d) A debugged program
Answer: (c)

25. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called:
(a) OUAN (b) Hypertext (c)Interpol (d)   Internet
Answer: (d)

26. What type of devices are computer speakers and headphones?
(a) Input (b) Input/output
(c) Software (d) Output
Answer: (d)

27. Who discovered Unix operating system?
(a) Angelbart (b) Paul Allen
(c) Dennis Ritchie (d) John Newman
Answer: (c)

28. The _____ of the system includes the programs and instructions.
(a) Icon (b) Hardware
(c) Software (d) Information
Answer: (c)

29. What is the full form of USB?
(a) Universal Security Block (b) Ultra Serial Block
(c) United Service Block (d) Universal Serial Bus
Answer: (d)

30. Which of the following is a Web Browser?
(a) Paint (b) Firefox
(c) PowerPoint (d) Word
Answer: (b)
<Next Page>01, 02, 0304050607, ......., 43444546, 47>

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment