LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 30


Information Technology (Questions & Answers ) - 30
576. Antivirus software is an example of ____
(a) Business software (b) An operating system
(c)A security utility (d)  An office suite
Answer: (c)

577. Computers connected to a LAN :
(a) run faster (b) go online
(c) share information and/or share periferal equipment
(d) e-mail
Answer: (c)

578. A ____ shares hardware, software and data among authorised users:
(a) Protocol (b) Transmitter
(c) Hyperlink (d) Network
Answer: (d)

579. The ____ is the box that houses the most important parts of a computer system?
(a) Software (b) Hardware
(c) Input device (d) System unit
Answer: (d)

580. A website address is a unique name that identifies a specific ____ on the web.
(a) Web browser (b) Website
(c) PDA (d) Link
Answer: (b)

581. A collection of programs that controls how your computer system runs and processes information is called:
(a) Compiler (b) Interpreter
(c) Office (d)  Operating system
Answer: (d)

582. ____ is processed by the computer into information:
(a) numbers (b) processor
(c) input (d)  data
Answer: (d)

583. A ‘Menu’ contains a list of:
(a) commands (b) data
(c) objects (d) reports
Answer: (a)

584. Most websites have a main page, the _____, which acts as a doorway to the rest of the website pages:
(a) Search engine (b) Home page
(c) Browser (d) URL
Answer: (b)


585. Unsolicited commercial email is commonly known as:
(a) Spam (b) Junk
(c) Hoaxes (d) Hypertext
Answer: (a)

586. A computer program consists of:
(a) System flowchart
(b) Algorithms written in computer’s language
(c) Program
(d) Discrete logical steps
Answer: (b)

587. Hard disc is logically organised as:
(a)Tracks (b) Cylinders
(c) Cylinders& Sectors (d) Both (1) and (2)
Answer: (c)

588. A special storage register associated with the Arithmetic Logic Unit is:
(a)CPU (b) Accumulator
(c) Primary store (d) Auxiliary store
Answer: (b)

589. Class members are ____ by default:
(a)private (b) protected
(c) public (d) None of these
Answer: (a)

590. Which of the following is not an advantage of Dynamic RAMs?
(a) High Density (b) Low cost
(c) High speed  (d)  No need for memory refresh
Answer: (c)

591. The diagram which represents the order of functions in a program is called a:
(a) Sequence of steps (b) Software design
(c) Algorithm (d) Flow chart
Answer: (d)

592. A network where the computers are within 100 to 300 metres is:
(a) LAN (b) WAN
(c) Internet (d) None of these
Answer: (a)

593. ERP is used in:
(a)Operating systems (b) Security passes
(c) Information environment  (d)  None of these
Answer: (c)

594. The instruction code in a machine language or assembler which specifies
the basic operations of the CPU is:
(a)Machine code (b) OP code
(c) Instruction code  (d)  None of these
Answer: (b)


595. File name with the extension .VXD represents:
(a)Normal application file  (b) Text file
(c)Device drivers (d)  Picture file
Answer: (c)

596. Main memory of a computer is:
(a)Sequential device  (b) Random device
(c) Both of the above (d) Volatile
Answer: (c)

597. Another word that means to quit the program:
(a)Out (b) Escape
(c) Exit (d) Cancel
Answer: (c)

598. Space missions would most likely be controlled and monitored by what type of system?
(a)Super computer (b) Main frame
(c) Mini computer  (d) Micro computer
Answer: (a)

599. A flow chart has one to one correspondence with:
(a)Software design   (b) Program development
(c) Algorithm   (d) Requirement analysis
Answer: (c)

600. A beam of light used to record and retrieve data on optical discs is known as:
(a)Laser light (b) Polarised light
(c) Unpolarised light (d) Coloured light
Answer: (a)
<Next Page>01, ... 29, 30, 31, 32, 33, 34,......., 4344454647>


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment