LATEST

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 04


Information Technology (Questions & Answers ) - 04
46. The initiative of the US government which is considered as the early form of internet:
(a) ULTRANET (b) CARPANET
(c) HARPANET (d) ARPANET
Answer: (d)

47. World Computer Security Day:
(a) October 30 (b) November 30
(c) December 30 (d) January 30
Answer: (b)


48. This is the exclusive right granted by statute to the author of the works to reproduce dramatic, artistic, literary or musical work or to authorize its reproduction by others:
(a) Patent (b) Copy Right
(c)Trade Mark (d) None of the above
Answer: (b)

49. Feeling guilty or defensive about our internet use is a symptom of ________.
(a)  Cyber addiction (b) Net Gaming
(c) Online-Chatting (d) Cyber crime
Answer: (a)

50._______  are a bundle of exclusive rights over creations of the mind, both artistic and commercial:
(a) Intellectual property rights (b) Copyright
(c) Patent (d) Trademark
Answer: (a)

51. Digital images are entered into the computer using ____
(a) Keyboard (b) Speaker
(c) Scanner (d) Digital Camera
Answer: (d)


52.Spell check is the under ___ menu.
(a) Tool (b) Format
(c) Edit (d) View
Answer: (a)

53.Hotmail was created by:
(a) Bill Gates (b) Sabir  Bhatia
(c) Berners Lee (d) Richard Stallman
Answer: (b)

54. Which one of the following is not an internet browser?
(a) Mozilla (b) Internet explorer
(c) Windows Explorer (d) Netscape Navigator
Answer: (c)

55. The domain name for government organisations is:
(a) .gov (b).govnt
(c) .com (d) .org
Answer: (a)

56. Which one of the following is not an input device?
(a) Mouse (b) Keyboard
(c) Barcode reader (d) Monitor
Answer: (d)

57. The full form of U.P.S.
(a) Uniform Power Supply
(b) Uninterrupted Power Supply
(c) Universal Power Supply
(d) Unidirectional Power Supply
Answer: (b)

58. The domain name for government institutions:
(a) org   (b) gov   (c) com (d) firm
Answer: (b)

59. Which device is used to display graphics and information on video screen?
(a) CPU   (b) Modem  (c) Scanner  (d) Monitor
Answer: (d)

60. The programs or instructions that tells  the computer what to do:
(a) Software (b) Hardware
(c) Virus (d) mailmerge
Answer: (a)
<Next Page>010203, 04, 050607, ......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment