LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 11


Information Technology (Questions & Answers ) - 11
151. Charles Babbage invented:
(a) Electronic computer   (b) Analytical engine
(c) ENIAC   (d) IBM
Answer: (b)

152. A multidimensional database model is used most often in which of the following models?
(a)Data warehouse (b) Relational
(c) Network (d) Hierarchical
Answer: (a)


153. What will appear on screen, if you press Shift+5?
(a) %               (b) &
(c) *                   (d) #
Answer: (a)

154. Resolution of externally defined symbol is performed by:
(a)Compiler (b) Linker
(c) Assembler (d) Loader
Answer: (b)

155. Word Art is available on the _____ tab.
(a)Insert (b) Format
(c) Clip Art (d) Graphics


Answer: (a)

156. In fiber optical cable, data is transferred in the form of:
(a)Light (b) Charge
(c) Electricity (d) Sound
Answer: (a)

157. Which type of the folder view displays complete information about a folder in Windows Environment?
(a)List view (b) Large icons view
(c) Details view (d) None of the above
Answer: (c)


158. The financial business transaction that occur over an electronic network is known as:
(a)E-commerce (b) Online shopping
(c) Online auction (d) Intenet banking
Answer: (a)

159. In MS Word, the file that contains the form letter is called as:
(a)Data source (b) Main document
(c) Word Field (d) None of these
Answer: (b)

160. MPIS stands for:
(a)Multiple Instructions Per Second
(b) Multiple Instruction Processing System
(c) Million Instructions Per Second
(d)  None of these
Answer: (c)

161. Which of the following is classified as an impact printer?
(a)Daisy wheel printer (b) Laser printer
(c) Thermal printer (d) All of the above
Answer: (a)

162. Outlook Express is a/an:
(a)E-mail client (b) Scheduler
(c) Address book (d) All of these
Answer: (a)

163. The number of digits in a number system is called:
(a)Byte (b) Bit
(c) Component (d) Base
Answer: (d)

164. Paragraph formatting options include all of the following except:
(a)Spell Check (b) Line Spacing
(c) Alignment (d) Pagination
Answer: (a)

165. What is the shape of the mouse pointer when drawing a table in MS Word?
(a)Pencil (b) Black plus
(c) Arrow (d) None of these
Answer: (a)
<Next Page>01, ...0910, 11, 121314,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment