LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 22


Information Technology (Questions & Answers ) - 22
376. Which of the following is not true about computer files? 
(a) They are collections of data saved to a storage medium
(b) Every file has a filename 
(c) A file extension is established by the user to indicate the computer on which it was saved
(d) All files contain data 
Answer: (c)

377. Periferal devices such as printers and plotters are considered to be: 
(a) Hardware (b) Software 
(c) Data (d) Information 
Answer: (a)

378. Which part of the computer can display the user's work? 
(a) Mouse (b) Keyboard 
(c) Disc drive (d) Monitor 
Answer: (d)

379. The software tools that enable a user to interact with a computer for specific purposes are known as: 
(a) Hardware (b) Network software 
(c) Shareware (d) Applications 
Answer: (d)

380. Which of the following is a secondary memory device? 
(a) Keyboard (b) Disc 
(C) ALU (d) Mouse 
Answer: (b)

381. A -------------- shares hardware, software, and data among authorised users: 
(a) Network (b) Protocol 
(c) Hyperlink (d) Transmitter 
Answer: (a)

382. Which of the following is not related to Internet? 
(a) Function Key (b) Link 
(c) Browser (d) Search Engine 
Answer: (a)

383. User can use ------------- commands to search for and correct words in a computer. 
(a) Print and Print Preview(b) Header and Footer
(c) Find and Replace (d) Spelling and Grammar
Answer: (d)

384. Which of the following is not true about RAM? 
(a) RAM is a temporary storage area
(b) RAM is the same as hard disc storage
(c) RAM is volatile 
(d) Information stored in RAM is gone when you turn the computer off. 
Answer: (b)

385. The result of the formula in a cell is: 
(a) label (b) value 
(C) range (d) disvalued display 
Answer: (b)

386. Which of the following Excel charts represents only one value for each variable? 
(a) Function (b) Line 
(c) Pie (d) Bar 
Answer: (c)

387. The main directory of a disc is called:
(a) Root  (b) Sub 
(c) Folder (d) Network 
Answer: (a)

388. The mother board is also known as: 
(a) Computer board (b) System device . 
(c) Central Board (d) System board
Answer: (d)

389. To move data from one part of the document to another, the following is used: 
(a) Cut and Paste (b) Copy and paste 
(c) Cut and Delete (d) Copy and Undo 
Answer: (a)

390. Which of the following is a hardware but not a software? 
(a) Excel (b) Operating system 
(c) Power point (d) Mouse 
Answer: (d)

391. is the part of the computer that does the arithmetical calculations. 
(a) OS (b) ALU
(c) CPU (d) memory
Answer: (b)

392. In word processing, an efficient way to move the 3rd paragraph to place it after the 5th paragraph is: 
(a) Copy and paste (b) Copy, cut and paste
(c) Cut, copy and paste (d) Cut and paste 
Answer: (d)

393. A set of choices on the screen is called a(n): 
(a) Menu (b) Template 
(c) Action plan (d) Editor 
Answer: (a)

394. Which justification aligns the text of a document on the both left and right side margins? (a) Right (b) Justify 
(c) Both sides (d) Balanced 
Answer: (b)

395. When a computer prints report, this output is called: 
(a) Program (b) Soft Copy 
(c) Hard Copy (d) Execution 
Answer: (c)

396. Which of the following is not a storage medium? 
(a) Hard disc (b) Flash drive 
(c) DVD (d) Monitor 
Answer: (d)

397. To see the documents before the printout is taken, use
(a) Print Preview (b) Format Printer 
(c) Paste (d) Insert Table 
Answer: (a)

398. What does an electronic spread sheet consists of (Choose the best answer): 
(a) Rows (b) Columns 
(c) Cells (d) All of these 
Answer: (d)

399. To save a document in the first time, ___option is used. 
(a) Save first (b) Save 
(c) Save on (d) Copy 
Answer: (b)

400. Which of the following is not an example of hardware? 
(a) WORD (b) Printer 
(c) Monitor (d) Mouse
Answer: (a)
<Next Page>01, ...21, 22, 23, 24, 25, 26,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here


14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment