LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 20


Information Technology (Questions & Answers ) - 20
326. The computer memory which is essentially empty is:
(a) RAM (b) ROM
( c) Floppy disc ( d) Mouse 
Answer: (b)

327. Paint brush belong to:
(a) Accessories group (b) Application group
( c) Main group ( d) None of these 
Answer: (b)

328. Which of the following is not a high level Janguage?
(a) BASIC (b) ASSEMBLY 
(c) PASCAL (d) FORTRAN
Answer: (b)

329. Multiplication in computer is done by: 
(a) Reverse division (b) Repeated addltlon
(c) Reverse subtraction (d) None of the above 
Answer: (b)

330. Which of the following is a virus?
(a) Worm (b) Trojan horse
(c) File Infecter (d)All of these 
Answer: (d)

331. Computer is a/an:
(a) Mechanical device (b) Electrical device
( c) Electronic device ( d) None of tl1ese 
Answer: (c)

332. Which of the following is the only language that a computer can understand?
(a) High level language (b) Pseudocode
(c) Machine language (d) Assembly language 
Answer: (c)

333. What command prepares a disk for holding information?
(a) Prepare disc (b) Copy disc 
( c) Disc copy · ( d) Format a disk 
Answer: (d)

334. A computer virus is a software program which has essential ability to: 
(a) Clone itself (b) Damage programs 
( c) Hide itself ( d) None of these
Answer: (a)
335. The heart of any computer is: 
(a) Memory (b) CPU 
(c) 1/0 Unit (d) Discs
Answer: (b)

336. A personal computer is designed to meet the computing needs of a(n):
(a) Individual (b) Department
(c) Company (d) City 
Answer: (a)

337. Which of the following standards is followed in India?
(a) IFIP (b) CCITI 
(c) ISO . (d) ANSI 
Answer: (b)

338. An association of several entities in" an entry-relation model is called: 
(a) Tuple (b) Record
( c) Relationship ( d) Field 
Answer: ()

339. Which of the following is not a goal of computer network? 
(a) Resource sharing (b) Low reliability
(c) Load sharing (d) To avoid physical movement 
Answer: (b)

340. Hacker is a person:
(a) Who spends hours at a computer and enjoys doing so
(b) Who repairs a computer
(c) Who designs the sotware which are threat to-the system 
( d) None of these
Answer: (c)

341. Satellite to ground communication takes place through: 
(a) medium wave (b) short wave
(c) microwave (d) optical signal 
Answer: (c)

342. Signals that involve human communications are generally: 
(a) Digital (b) Analog
( c) Either digital or analog( d) None of these 
Answer: (b)

343. Spot the odd one amongst the following:
(a) BASIC (b) WINDOWS 
(c) DOS (d) UNIX 
Answer: (a)

344. Messages are transmitted in a computer network through:
(a) Circuit switching (b) Message switching
( c) Packet switching ( d) Multiplexing
 Answer: (c)

345. A large sized network is te-rmed as:
(a) MAN (b) WAN 
(c) LAN (d) VAN
Answer: (b)

346. CPU gets the address of the next instruction to be processed from: . 
(a) Instruction register (b) Memory addressregister
( c) Index register ( d) Program register 
Answer: (d)

347. An assembler is a:
(a) Program (b) Person who assembles the parts
( c) Symbol ( d) Language
Answer: (a)

348. Language devel oed for strin.g manipulation is: 
(a) SNOBOL (b) Ada
(c) LISP (d) None of these· 
Answer: (c)

349. A class that inherits a base class containing virtual function is called: 
(a) Virtual (b) Polymorphic
(c) Derived (d) Base
Answer: (b)

350. A boot strap ls: 
(a) A memory device 
(b) A program to start up a computer
(c) Hardware of computer used to check memory 
(d) An assembler 
Answer: (b)
<Next Page>01, ...171819, 20, 2122,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here


14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment