LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 17


Information Technology (Questions & Answers ) - 17
251. The social network system founded by Mark Zuckenberg:
(a) Orkut (b)Netlog
(c) Twitter (d)  Facebook
Answer: (d)

252. Where was India’s first computer installed?
(a) IIT, Delhi
(b) Indian Institute  of Science, Bangalore
(c) Indian Iron and Steel Company, Burnpur
(d)  Indian Statistical Institute, Calcutta
Answer: (d)

253. Which of the following refers to a small, single site network?
(a) LAN (b) DSL
(c) RAM (d) USB
Answer: (a)

254. The default font available in MS WORD is:
(a) Arial (b) Verdana
(c) Courier new (d) Times New Roman
Answer: (d)

255. How are data organised in a spreadsheet?
(a) Lines and spaces (b) Layers and planes
(c) Height and width (d) Rows and columns
Answer: (d)

256. Which is not the basic function of a computer?
(a) Copy text (b) accept input
(c) Process data (d) Store data
Answer: (a)

257. Which of the following groups consists of only input devices?
(a) Mouse, Keyboard,Monitor
(b) Mouse,Keyboard,Printer
(c) Mouse,Keyboard,Plotter
(d)  Mouse, Keyboard,Scanner
Answer: (d)

258. The blinking symbol on the computer screen is called:
(a) Mouse (b) Logo
(c) Hand (d) Cursor
Answer: (d)

259. Which process checks to ensure the components of the computer are operating and connected properly?
(a) Booting (b) Processing
(c) Saving (d) Editing
Answer: (a)


260. A set of instructions telling the computer what to do is called:
(a) Instructor (b) Mentor
(c) Program (d) Compiler
Answer: (c)

261. A device that connects to a network without the use of a cable is said to be:
(a) Distributed (b) Centralised
(c) Open source (d) Wireless
Answer: (d)

262. Periferal devices such as printers and monitors are considered to be:
(a) Hardware (b) Software
(c) Data (d) Information
Answer: (a)

263. An error is known as:
(a) Bug (b) Debug
(c) Cursor (d) Icon
Answer: (a)

264. Data going into the computer is called:
(a) Output (b) Algorithm
(c) Input (d) Calculations
Answer: (c)

265. The main system board of a computer is called:
(a) Integrated circuit (b) Motherboard
(c) Processor (d) Microchip
Answer: (b)

266. Antivirus software is an example of ____
(a) Business software (b) An operating system
(c)A security utility (d) An office suite
Answer: (c)

267. Computers connected to a LAN :
(a) run faster
(b) go online
(c) share information and/or share periferal equipment
(d) e-mail
Answer: (c)

268. A ____ shares hardware, software and data among authorised users:
(a) Protocol (b) Transmitter
(c) Hyperlink (d) Network
Answer: (d)

269. The ____ is the box that houses the most important parts of a computer system?
(a) Software (b) Hardware
(c) Input device (d) System unit
Answer: (d)

270. A website address is a unique name that identifies a specific ____ on the web.
(a) Web browser (b) Website
(c) PDA (d) Link
Answer: (b)

271. A collection of programs that controls how your computer system runs and processes information is called:
(a) Compiler (b) Interpreter
(c) Office (d) Operating system
Answer: (d)

272. ____ is processed by the computer into information:
(a) numbers (b) processor
(c) input (d)  data
Answer: (d)

273. A ‘Menu’ contains a list of:
(a) commands (b) data
(c) objects (d) reports
Answer: (a)

274. Most websites have a main page, the _____, which acts as a doorway to the rest of the website pages:
(a) Search engine (b) Home page
(c) Browser (d) URL
Answer: (b)

275. Unsolicited commercial email is commonly known as:
(a) Spam (b) Junk
(c) Hoaxes (d) Hypertext
Answer: (a)
<Next Page>01, ...13141516, 17, 18,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here


14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment