LATEST

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 06


Information Technology (Questions & Answers ) - 06
76. Antivirus software is an example of ____
(a) Business software (b) An operating system
(c)A security utility (d) An office suite
Answer: (c)

77.The ____ is the box that houses the most important parts of a computer system?
(a) Software (b) Hardware
(c) Input device (d) System unit
Answer: (d)


78.A menu contains a list of:
(a) Commands (b) data
(c) objects (d) reports
Answer: (a)

79.Modem refers to:
(a) Modulator                                         
(b) Modulation
(c) Modulator and demodulater        
(d) Modern modes of communication
Answer: (c)

80.A temporary storage area used to hold information that is being transferred from one program to another:
(a) Clip board (b) Buffer
(c) Memory (d) Swap
Answer: (a)

81. Which company developed MS WORD?
(a) Linux  (b) Apple  (c) Compac  (d) Microsoft
Answer: (d)


82. RAM stands for:
(a) Random Approach Memory
(b) Random Access Memory
(c) Read Access Memory 
 (d) Rapid Access Memory
Answer: (b)

83. Computers connected to a LAN :
(a) run faster (b) go online
(c) share information and/or share peripheral equipment
(d) e-mail
Answer: (c)

84. All physical equipment and accessories of a system:
(a) Software (b) Hardware
(c) Peripherals (d) Internet
Answer: (b)

85. A collection of programs that controls how your computer system runs and processes information is called:
(a) Compiler (b) Interpreter
(c) Office (d) Operating system
Answer: (d)

86. Which of the following languages is frequently used to design web pages?
(a) COBOL (b) C
(c) PASCAL (d) JAVA
Answer: (d)

87. Floppy Disc is usually located in—— drive.
(a) A    (b) B    (c) C    (d) D
Answer: (a)

88. URL stands for:
(a) Uniform Resource Locator
(b) Universal Reference Locator
(c) Universal Resource Language
(d) Uniform Reference Locator
Answer: (a)

89. In the abbreviation ‘HTML’, the letter ‘m’ stands for:
(a) Markup (b) Method (c) Meta  (d) Machine
Answer: (a)

90. When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off:
(a) RAM 
(b) Motherboard
(c) Secondary storage device
(d) Primary storage device
Answer: (c)
<Next Page>0102030405, 06, 07, ......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment