LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 31


Information Technology (Questions & Answers ) - 31
601. A temporary storage area used to hold information that is being transferred from one program to another:
(a)Clip board (b) Buffer
(c) Memory (d) Swap
Answer: (a)

602. Which of the following languages is frequently used to design web pages?
(a)COBOL (b) C
(c) PASCAL (d)  JAVA
Answer: (d)

603. What command do you use to remove files from a disc?
(a)Copy files (b) Move files
(c) Delete files (d) Close files
Answer: (c)

604. Which of the following is not an example of output device?
(a)CRT Monitor   (b) Voice recognition device
(c) DOT Matrix Printer (d) LCD
Answer: (b)

605. Which of the following is the fastest printer?
(a)Laser (b) Ink Jet
(c) Dot-matrix (d) Plotter
Answer: (a)

606. You can keep your personal files/folders in:
(a)My Folder  (b) My Documents
(c) My Files (d) My Text
Answer: (b)

607. The process of transferring files from a computer on the internet to your
computer is called:
(a)Downloading (b) Uploading
(c) Downsize (d)  JPEG
Answer: (a)

608. When you save to this, your data will remain intact even when the computer
is turned off:
(a)RAM (b) Motherboard
(c) Secondary storage device  (d) Primary storage device
Answer: (d)

609. The basic unit of a work sheet into which you enter data in Excel is called a:
(a) Tab (b) Cell
(c) Box (d)  Range
Answer: (b)


610. The most common type of storage devices are:
(a)Persistent (b) Optical
(c) Magnetic (d) Flash
Answer: (c)

611. Reusable optical storage will typically have the acronym:
(a) CD (b) DVD
(c) ROM (d) RW
Answer: (d)

612. _____ is the process of dividing the disc into tracks and sectors.
(a) Tracking (b) Formatting
(c) Crashing (d)  Allotting
Answer: (b)

613. A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, work stations, and other computers is:
(a) Super computer (b) Mini computer
(c) Laptop (d) Server
Answer: (d)

614. What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disc is called:
(a) Configuration (b) Download
(c) Upload (d) Installation
Answer: (d)

615. A ___ is the term used when  a search engine returns a web page that matches the search engine:
(a) blog (b) hit
(c) link (d) view
Answer: (c)

616. Computers use the ____ number system to store data and perform calculations:
(a) binary (b) octal
(c) decimal (d) hexadecimal
Answer: (a)

617. Which of the following is a program that uses a variety of different approaches to identify and eliminate spam?
(a) Directory search (b) Anti spam program
(c) Web server (d)  Web storefront
Answer: (b)

618. A DVD is an example of:
(a) Hard disc (b) Optical disc
(c) Input device (d)  Solid state storage device
Answer: (b)

619. The portion of a disc that contains no stored data, but may contain latent data is called:
(a) RAM Slack (b) A Cluster
(c) Swap space (d) Unallocated space
Answer: (a)


620. The name of the location of a particular piece of data is its____.
(a) Memory name (b) Address
(c) Storage site (d) Data location
Answer: (b)

621. Address of the first cell in the work sheet is:
(a) 1 (b) A
(c) A1 (d) 1A
Answer: (c)

622. A prescribed set of well defined rules or processes for the solution of a problem in a series of steps is called:
(a) Flow chart (b) Algorithm
(c) Program (d)  Direction of flow
Answer: (b)

623. Nibble contains:
(a) 16 bits (b) 8 bits
(c) 32 bits (d) 4 bits
Answer: (d)

624. Spoken messages may be stored and forwarded by:
(a) Video conferencing (b) Voice mail system
(c) Email (d) Expert system
Answer: (b)

625. Data items grouped together for the storage purpose are called a:
(a) Title (b) List
(c) String (d) Record
Answer: (d)
<Next Page>01, ... 2930, 31, 323334,......., 4344454647>


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment