LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 12


Information Technology (Questions & Answers ) - 12
166. In Internet the files are transferred using the protocol:
(a)HTTP   (b) TCP/IP   (c) DHCP    (d) FTP
Answer: (d)

167. What is a screen tip?
(a)The text displayed on the task bar
(b) Object’s name or description that appears when you point to it
(c) This message displayed when you open a software
(d) None of these
Answer: (b)


168. In which printer heated pins are used to print characters?
(a)Dot matrix printer (b) Chain printer
(c) Thermal printer (d) Daisy wheel printer
Answer: (c)

169. PPP stands for:
(a)Point to point Protocol
(b) Public Piracy Protocol
(c) Portable Periferal Point
(d) None of these
Answer: (a)

170. The short cut key Alt+F4 is used to:
(a)Close the active program
(b) Switch to next window
(c) Refresh a window
(d) Select all files and folders
Answer: (a)

171. In MS Word the tool bar, which contains icons for changing the look style of text:
(a)Outlining (b) Drawing
(c) Autotext (d) Formatting
Answer: (d)

172. Choose the odd one:
(a)Mouse (b) Webcam
(c) Joystick (d) Trackball
Answer: (b)


173. The address of a web page is called:
(a)Hypertext (b) World Wide Web
(c) Domain Name (d) Uniform Resource Locator
Answer: (d)

174. When the scroll boxes are not present in the scroll bars this indicate that:
(a)There is an error in the software
(b) The complete text is visible in the same window
(c) Indication of a virus attack
(d) Text is hidden somewhere in the document
Answer: (b)

175. In which year Linus Kernel created by Linus Torvards released?
(a)1991 (b) 1994
(c) 2000 (d) 1997
Answer: (a)

176. In a mail account the incoming messages are stored in:
(a)Tools (b) Outbox
(c) Inbox (d) Compose
Answer: (c)

177. Hamming Code is used in:
(a)Programming language (b) Operating system
(c) Processor (d) Data commnunication
Answer: (d)

178. BIOS of a computer is stored in:
(a)Hard Disk (b) RAM
(c) CD (d) ROM
Answer: (d)

179. OS that permits multiple programs to be run simultaneously using a single processor is referred to as:
(a)Multitasking (b) Multithreading
(c) Multiuser (d) Multiprocessing
Answer: (a)

180. One of the following is an Antivirus software. Find it out:
(a)Mozilla Firefox
(b) Acrobat Reader
(c) PC Wizard
(d) Quick Heal
Answer: (d)
<Next Page>01, ...091011, 12, 1314,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment