LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 36


Information Technology (Questions & Answers ) - 36
701. The father of computer: 
Answer: Charles Babbage 

702. The first computer game: 
Answer: Space War 

703. The full form of U.P.S.: 
Answer: Uninterrupted Power Supply 

704. The invention related to Jack Kilby: 
Answer: Integrated Circuit 

705. The most common input device now a days: 
Answer: Keyboard 

706. Which device is used to display graphics and information on video screen? 
Answer: Monitor 

707. Which is the exact opposite of 'space' key? 
Answer: Backspace 

708. Who discovered ‘Mouse'? 
Answer: Douglas Engelbart 

709. WWW stands for: 
Answer: World Wide Web 
710. Who discovered Calculator? 
Answer: Blaise Pascal 

711. The programs or instructions that tells the computer what to do: 
Answer: Software 

712. The first electronic computer: 
Answer: ENIAC 

713. ROM stands for: 
Answer: Read Only Memory 

714. The longest key of the key board: 
Answer: Space bar 

715. In the history of computer, the fifth generation was started in: 
Answer: 1980 

716. WINDOWS is a / an: 
Answer: Opeating system 

717. Which company developed WORD? 
Answer: Microsoft 

718. Laser Printer was first introduced by: 
Answer: IBM 

719. All physical equipment and accessories of a system:
Answer:  Hardware 

720. The home page of a website is: 
Answer: The first page

721. 'DOS' means: 
Answer: Disk Operating System 

722. The first personal computer: 
Answer: The Altair 

723. In the abbreviation "HTML", the letter 'm' stands for: 
Answer: Markup 

724. 'Google' is a: 
Answer: Search engine 

725. Floppy Disk is usually located in- drive: 
Answer: A
<Next Page>01, ... 333435, 36, 3738,......., 4344454647>


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment