LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 34


Information Technology (Questions & Answers ) - 34
651. Conversion of computer generated result into human acceptable form is a function of:
(a) CPU (b) Input interface
(c) RAM (d)  Output interface
Answer: (d)

652. Which kind of software would you most likely use to keep track of a billing account?
(a) Word Processing (b) Electronic Publishing
(c) Spreadsheet (d)  Web authoring
Answer: (c)

653. Back up of a data file will help to prevent: 
(a) Loss of confidentiality(b) Duplication of data
(c) Virus attack (d) Loss of data
Answer: (d)

654. The part of a computer system containing the circutry that does the adding , subtracting, multiplying, dividing and comparing is called:
(a) Arithmetic-logic unit (b) Memory
(c) CPU (d) Monitor
Answer: (a)

655. The quickest and easiest way in Word, to locate a particular word or phrase in a document is to use the command:
(a) Replace (b) Find
(c) Search (d) Lookup
Answer: (b)

656. Who is known as ‘the father of personal computer’?
(a) Charles Babbage (b) Henri Edward Roberts
(c) Alan Turing (d) Edgar Rice Boroughs
Answer: (b)

657. The first computer virus:
(a) Kabir (b) Firewall
(c) Norton (d) Elk Cloner
Answer: (d)

658. Whenever we have to give space between two words while typing on a PC we have to press a key known as:
(a) Backspace (b) Shift
(c) Space bar (d) Control
Answer: (c)

659. Which one of the following has the smallest storage capacity?
(a) Zip disk (b) Hard disk
(c) Floppy Disk (d) Data catridge
Answer: (c)


660. Which one of the following is not a computer programming language?
(a) C (b) C++
(c) Java (d) Microsoft
Answer: (d)

661. The term used to describe the intangible instructions that will tell the computer what to do is:
(a) Hardware (b) Software
(c) Storage (d)  Input/Output
Answer: (b)

662. Texts and graphics that have been cut or copied can be stored in an area called:
(a) Pasteboard (b) Copyboard
(c) Clipboard (d) Cuttingboard
Answer: (c)

663. The first mobile phone virus:
(a) Kabir (b) Orange
(c) Y2K (d) None of these
Answer: (a)

664. A compiler translates a program written in a high-level language into:
(a) Java (b) Algorithm
(c) Machine language (d) A debugged program
Answer: (c)

665. The word ‘Computer’ is originated from ......... language.
(a) German (b) Italian
(c) Latin (d) Spanish
Answer: (c)

666. What is the default file extension for all Word documents?
(a) WRD (b) TXT
(c) DOC (d) FIL
Answer: (c)

667. A program for viewing a web page is called:
(a) Word processor (b) Spreadsheet
(c) Protocol (d)  A browser
Answer: (d)

668. Text in a column generally aligned:
(a) Right (b) Left
(c) Centre (d)  Justified
Answer: (d)

669. A separate document from another program sent along with an e-mail message:
(a) Attachment (b) Spam
(c) Junk (d) Bug
Answer: (a)


670. ‘Megabytes’ is the unit for measuring which of the following:
(a) Intensity of earth quake
(b) Memory capacity of a computer
(c) Intensity of wave length
(d) None of these
Answer: (b)

671. An instrument that does the function of human brain?
(a) Radar (b) Computer
(c) Radio (d) Televison
Answer: (b)

672. The _____ of system includes the programs and instructions.
(a) Icon (b) Hardware
(c) Software (d) Informaton
Answer: (c)

673. The father of Super Computer:
(a) Charles Babbage (b) Glen Ricort
(c) Seymor Cray (d) Winton Surf
Answer: (c)

674. What is the most common way to get a virus in your computer’s hard disk?
(a) By installing games from their CDROMS
(b) By uploading pictures from mobile phones
(c) By opening e-mails (d)  By sending e-mails
Answer: (c)

675. What type of devices are computer speakers and headphones?
(a) Input (b) Input/output
(c) Software (d) Output
Answer: (d)
<Next Page>01, ... 33, 34, 35, 36, 37, 38,......., 4344454647>


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment