LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 16


Information Technology (Questions & Answers ) - 16
226. In O.M.R, the letter ‘M’ stands for:
(a) Memory                                                          (b) Mark
(c) Mode                                                                (d) Mega
Answer: (b)

227. What type of a device is 3.5 inch floppy drive?
(a) Input                                                              (b) Output
(c) Software                                                       (d) Storage
Answer: (d)


228. What is the fullform of Wi-Fi?
(a) Wired Fidelity                                             (b) Wireless Fidelity
(c) Wireless Fixation                                        (d) Wired Fixation
Answer: (b)

229. During the processing phase of a program, the computer converts the input data into:
(a) Suggestions                                                 (b) Records
(c) Reports                                                         (d) Information
Answer: (d)

230. The capacity at which a given communication channel transfers
information is known as:
(a) Network capacity                                        (b) Channel capacity
(c) Bandwidth                                                     (d) Band capacity
Answer: (c)

231. Which of the following is used to check for errors in RAM chips?

(A) ROM Chip (B) Microprocessor Chip 
(C) Parity Chip (D) EPROM Chip
Answer: (c)

232. All other computers other than the server is called 

(A) Nodes  (B) Switch 
(C) bus (D) bridge 
Answer: (a)

233. Missing slot covers on a computer can cause 

(A) Over Heat (B) Power surge
(C) EMI  (D) Incomplete path for ESD 
Answer: (a)

234. WWW was introduced on:

(A) 12th March 1989  (B) 26th July 1988
(C) 13th May 1986      (D) 12th June 1988 
Answer: (a)

235. What is the first web based email service? 

(A) Gmail (B) Hotmail  
(C) Yahoo mail (D) Outlook
Answer: (b)

236. The sortware used to visit a website is 

(A) search engine (B) browser 
(C) file manager (D) www
Answer: (b)

237. The dos command used to change directory Is? 

(A) tree (B) md 
(C) subst (D) cd
Answer: (b)

238. Which of the following refers to a small, single· site network?

(A) LAN ) (B) DSL 
(C) RAM (D) USB 
Answer: (a)

239. The term push and pop is related to

(A) linked list (B) Que  
(C) Stack (D) Array 
Answer: (b)

240. The term 'blog' was first come by

(A) John Barger (B) Jan Koum
(C) Brain Acton  (D) Peter Merholz 
Answer: (d)

241. Buffer is where 

(A) Data are permanently stored (B) Data with error are stored
(C) Incomplete data are stored    (D) Data are temporarily stored 
Answer: (d)

242. Standard using High level language in Internet?

(A) Unix (B) Pascal 
(C) Java  (D) Basic 
Answer: (c)

243. The symbols used in assembly language are

(A) Codes (B) Mnemonics 
(C) Notations (D) All of these 
Answer: (b)

244. A device that connects to a network without the use of cables is said to be

(A) distributed (B) cabled 
(C) centralised (D) wireless 
Answer: (d)

245. Which of the following domain is used by profit or ganlsations

(A) .org ( (B) .com ) 
(C) .net (D) .eou 
Answer: (b)

246. The first web Robot is

(A) Rovio (B) Python 
(C) wandex  (D) Java 
Answer: (c)

247. The term 'redbook', 'yellow book' and 'orange book' is related to

(A) SCSI (B) IDE 
(C) PCI  (D) CD-ROM 
Answer: (d)

248. A gate in which all inputs must be low to get a high output is called

(A) ANAND gate (B) NOR gate 
(B) Inverter (D) AND gate 
Answer: (b)

249. The principle of locality of reference justifies the use of

(A) Reusable (B) Non reusable 
(C) Virtual memory   (D) Cache memory
Answer: (d)

250. What is the use of bridge in network? 

(A) To connect LAN'S 
(C) To control network speed 
(B) To separate LAN's

(D) All of the above 
Answer: (a)
<Next Page>01, ...131415, 16, 1718,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment