LATEST

    VEO EXAM PREPARATION    PSC EXAM PROGRAMME 2019     ||        TODAY'S EXAM RESULTS    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (ALL EXAM)    ||    CURRENT AFFAIRS- 2019

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 07


Information Technology (Questions & Answers ) - 07
91. A computer cannot perform which one of the following functions?
(a) Addition (b) Division
(c) Bake a cake (d) Subtraction
Answer: (c)

92. The primary purpose of the software is turn the data into:
(a) Websites (b) Information
(c) Programs (d) Objects
Answer: (b)


93. The components of a computer system with the circutry to control in control interpretation and execution of instructions is known as:
(a) ALU  (b) Memory (c) Control  (d) CPU
Answer: (d)

94. ‘Megabytes’ is the unit for measuring which of the following:
(a) Intensity of earth quake
(b) Memory capacity of a computer
(c) Intensity of wave length
 (d) None of these
Answer: (b)

95. Most of the commonly used personal computers/ laptops do not have a command key known as:
(a) Turnover  (b) Shift (c) Alter  (d) Delete
Answer: (a)

96. The father of Super Computer:
(a) Charles Babbage (b) Glen Ricort
(c) Seymor Cray (d) Winton Surf
Answer: (c)

97. The heart of any computer is:
(a) Memory (b) CPU
(c) I/O Unit (d)  Disks
Answer: (b)


98. The word ‘Computer’ is originated from ......... language.
(a) German (b) Italian
(c) Latin (d) Spanish
Answer: (c)

99. What is the default file extension for all Word documents?
(a) WRD   (b) TXT    (c) DOC   (d) FIL
Answer: (c)

100. Email stands for:
(a) Educational mail (b) Electronic mail
(c) Entertainment mail (d) Excess mail
Answer: (b)

101. Programming errors generally fall into which of the following categories?
(a) Syntax errors (b) Execution errors
(c) Logical errors (d) All of these
Answer: (d)

102.The process of transferring files from a computer on the internet to your computer is called:
(a) Downloading (b) Uploading
(c) Downsize (d) JPEG
Answer: (a)

103. Which of the following is the fastest printer?
(a) Laser (b) Ink Jet (c) Dot-matrix (d) Plotter
Answer: (a)

104. The most common type of storage devices are:
(a) Persistent (b) Optical
(c) Magnetic (d) Flash
Answer: (c)

105. Unsolicited commercial email is commonly known as:
(a) Spam   (b) Junk (c) Hoaxes (d) Hypertext
Answer: (a)
<Next Page>01, ...06, 07, 08, 09, 10,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a Comment