LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 10


Information Technology (Questions & Answers ) - 10
136. The file system ‘NTFS’ stands for:
(a)New Type File System
(b) Non Terminated File System
(c) Never Terminated File System
(d) New Technology File System
Answer: (d)

137. A slide show begins with the:
(a)Animated slide (b) Current slide
(c) Bulletted slide (d) First slide
Answer: (d)


138. The system program that sets up an executable program in main memory for execution is:
(a)Assembler (b) Linker
(c) Compiler (d) Loader
Answer: (d)

139. A DBMS that combines a DBMS and an application generator is:
(a)MS-SQL Server (b) MS-Access
(c) DB-2 (d) Oracle
Answer: (b)

140. In satellite based communication, VSAT stands for:
(a)Very Small Analog Terminal
(b) Very Small Aperture Terminal
(c) Very Small Audio Terminal
(d)  Varying Size Aperture Terminal
Answer: (b)

141. Which is the incorrect statement?
(a)RAM is Random Access Memory
(b) RAM is volatile
(c) We cannot perform read operations in RAM
(d) RAM is directly accessed by the CPU
Answer: (c)

142. In software development, if requirements are frequently changing, which model is best suited?
(a)Waterfall (b) Spiral
(c) RAD (d) Prototype
Answer: (d)


143. How can you save a file with a new name in MS Excel?
(a)Using save as menu
(b) Using save menu
(c) Using copy and paste options
(d) Using cut and paste options
Answer: (a)

144. A term associated with the comparison of processing speeds of different computer systems is:
(a)EFTS (b) MIPS
(c) CFPS (d) MPG
Answer: (b)

145. Which allows wireless mobile devices to access the internet and its services such as the web and e-mail?
(a)TCP/IP (b) Ethernet
(c) WAP (d) Token ring
Answer: (c)

146. Which of the following is second generation of computers?
(a)EDSAC (b) IBM-1401
(c) CDC-1604 (d) ICL-2900
Answer: (c)

147. ‘DOS’ floppy disk does not have:
(a)Boot record (b) File allocation table
(c) Root directory (d) Virtual memory
Answer: (d)

148. Which operation is not possible on data structures?
(a)Traversing (b) Reading
(c) Insertion (d) Deletion
Answer: (b)

149. What is the full form of POST?
(a)Program Oriented System Testing
(b) Print On Self Test
(c) Private Office Software Trainee
(d)  Power On Self Test
Answer: (d)

150. Windows 7 was released in:
(a)2001    (b) 2009    (c) 2007    (d) 2006
Answer: (b)
<Next Page>01, ...09, 10, 11, 12, 13, 14,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment