LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 24


Information Technology (Questions & Answers ) - 24
426. The physical arrangements of elements on a page is referred to as: 
(a) Features (b) Format 
(c) Pagination (d) Grid 
Answer: (b)

427. While creating hierarchical structure other folders named can be in folders. 
(a) Mini folder (b) Tierd folder 
(c) Subfolders (d) Objects 
Answer: (c)

428. All these are included in removable media text except:
(a) CD-ROM  (b) Disket 
(c) DVDs  (d) Hard Disc drive 
Answer: (d)

429. Programs from the same developer , sold bundled together, that provide better integration and share common features, tool bars and menus are known as: 
(a) Software suites (b) Integrated software packages 
(c) Software processing packages  (d) Personal information managers . 
Answer: (a)

430. System software is a set of programs that enables your computer's hardware devices and - software to work together. 
(a) Management (b) Processing 
(c) Utility (d) Application 
Answer: (d)

431. The most common input devices include:
(a) Monitor and keyboard (b) Monitor and Mouse
(c) Mouse and Keyboard (d) Printer and Mouse 
Answer: (c)

432. All of the following are examples of real security and - privacy risks except:
(a) Hackers   (b) Spam 
(C) Viruses (d) Identity theft 
Answer: (b)

433. A desk top computer is also called:
(a) Palm Pilot   (b) PC 
(C) Laptop   (d) Mainframe 
Answer: (b)

434. Using process named ------------- to change the name of a file is easy.
(a) Transforming (b) Cristaning
(c) Renaming  (d) Retagging 
Answer: (c)

435. ------------- are specially designed computer chips that reside inside other devices such as car or electronic thermostat: 
(a) Mainframes   (b) Servers 
(c) Embedded computers (d) Robotic computers 
Answer: (c)

436. Holding the mouse button down while moving an object or text is known as: 
(a) Moving     (b) Dragging 
(C) Dropping   (d) Highlighting 
Answer: (b)

437. ------------- helps to capture raw data and to enter in computer system. 
(a) CPU      (b) Integrated unit 
(c) Input device  (d) Mother Board 
Answer: (a)

438. Documents converted to ____can be published to the Web:
(a) A.doc file   (b) http 
(c) Machine language (d) HTML 
Answer: (d)

439. Which of the following refers to the memory of your computer? 
(a) USB  (b) LAN. 
(C) RAM   (d) CPU 
Answer: (c)

440. Though many programs can be opened at the same time, yet only ---------- program can be active at a time. 
(a) Four  (b) Three 
(c) Two  (d) One 
Answer: (d)

441. A. ---------- is a collection of data that is stored electronically as a series of records in a table: 
(a) Spreadsheet: : (b) Presentation :
(c) Database A ' (d) Webpage: 
Answer: (a)

442. A data warehouse is which of the following?"
(a) Can be updated by end users 
(b) Contains numerous naming conventions 
(c) Organised aroud important subject areas 
(d) Contains only current data
Answer: (c)

443. What is the storage area for email messages are called?
(a) Folder  (b) A directory 
(c) A mailbox  (d) The hard disc 
Answer: (c)

444. ----------- are distructive executable files transferred from one computer to another. 
(a) Viruses (b) Programs 
(C) Applications  (d) Software 
Answer: (a)

445. With the use of _ text can be entered and edited very skillfully. 
(a) Spreadsheet . (b) Typewriter 
(c) Word Processing Program  (d) Desk top publishing Program 
Answer: (c)

446. A -------------- is a professionally designed empty document that can be adapted to the user's needs: 
(a) File  (b) Guide 
(c) Template (d) User guide file 
Answer: (c)

447. The language used to design web pages:
(a) HTML (b) http 
(C) WORD (d) EXCEL 
Answer: (a)

448. What is the intersection of a column and row on a worksheet is called? 
(a) Column (b) Value 
(C) Address (d) Cell 
Answer: (d)

449. When you create document, graph and picture, your computer holds data in: 
(a) Restore file  (b) Back up drive 
(c) Clip board  (d) Memory 
Answer: (d)

450. Data representation is based on the ------------- number system, which uses two numbers to represent all data: 
(a) Binary (b) Biometric 
(c) Byte  (d) Bicentinial
Answer: (a)
<Next Page>01, ...212223, 24, 2526,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here

14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment