LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 09


Information Technology (Questions & Answers ) - 09
121. Two main measures for the efficiency of an algorithm are:
(a)Data and space
(b) Complexity and capacity
(c) Time and space
(d) Capacity and cost
Answer: (C)

122. The CPU communicates with the memory using:
(a)Control bus (b) Databus
(c) Address bus (d) All of the above
Answer: (d)


123. A very large initial letter of the first word of the paragraph is called:
(a) Drop cap (b) Dropped
(c) Capital  (d)  Figure
Answer: (a)

124. In addition to slide tab in Normal View, which allows a user to select slides in MS PowerPoint?
(a)Slide show (b) Print preview
(c) Outline (d)  Slide sorter
Answer: (d)

125. Which of the following is not a part of the operating system?
(a)Network system (b) Kernel
(c) Shell (d) File system
Answer: (a)

126. A strip of buttons across the top of the main window in MS PowerPoint is called:
(a)Menu bar (b) Toolbar
(c) Status bar (d) Ribbon
Answer: (d)

127. Which of the following is an abstract data type?
(a)Int (b) Double
(c) String (d) Class
Answer: (d)

128. The start button and system tray are part of what feature of Windows?
(a)Quick launch bar (b) Menu bar
(c) Task pane (d) Taskbar
Answer: (d)

129. Which of the following is not a computer language?
(a)LOTUS (b) BASIC
(c) COBOL (d) FORTRAN
Answer: (a)

130. Microsoft Word contains built in paragraph formats called:
(a)Gutters (b) Styles
(c) Bullets (d) Formats


Answer: (b)

131. The character spacing tab is located in the _____ dialogue box in Microsoft Word:
(a)Text (b) Format
(c) Font (d) Word Art
Answer: (c)

132. Which of the following is a semiconductor memory?
(a)MAR (b) RAM
(c) CD (d) CD-ROM
Answer: (b)

133. What does MBR stands for:
(a)Memory Bus Register
(b) Master Boot Record
(c) Microsoft Buffer Register
(d) None of the above
Answer: (b)

134. The dispatcher:
(a)Schedules the tasks into the processor
(b) Puts tasks in I/O wait
(c) Is small and simple
(d) Never changes task priorities
Answer: (a)

135. In Windows, a tool used for managing files and folders are called:
(a)Windows Explorer (b) File System
(c) My computer (d) My documents
Answer: (a)
<Next Page>01, ...060708, 09, 10,......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment