LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 17 January 2019

Information Technology (Questions & Answers ) - 03


Information Technology (Questions & Answers ) - 03
31. A computer is a/an:
(a) Mechanical device (b) Electrical device
(c) Electronic device (d) None of these
Answer: (c)

32. Back up of a data file will help to prevent:
(a) Loss of confidentiality      (b) Duplication of data
(c) Virus attack                       (d) Loss of data
Answer: (d)


33. A program for viewing a web page is called:
(a) Word processor (b) Spreadsheet
(c) Protocol (d) a browser
Answer: (d)

34. A repair for a known software bug, usually available at no charge on the internet, is called:
(a) Version (b) Ad-on
(c) Tutorial (d) Patch
Answer: (d)

35. Alta Vista is a:
(a) Programme (b) Software
(c) Browser (d) Search engine
Answer: (d)

36. Text in a column generally aligned:
(a) Right (b) Left
(c) Centre (d) Justified
Answer: (d)

37. Which of the following is the only language that a computer can understand?
(a) High-level language (b) Pseudocode
(c) Machine language (d) Assembly language
Answer: (c)


38. Which one of the following has the smallest storage capacity?
(a) Zip disk (b) Hard disk
(c) Floppy Disk (d) Data cartridge
Answer: (c)

39. Which one of the following is not a computer programming language?
(a) C (b) C++
(c) Java (d) Microsoft
Answer: (d)

40. The term used to describe the intangible instructions that will tell the computer what to do is:
(a) Hardware (b) Software
(c) Storage (d) Input/output
Answer: (b)

41. Which of the following is an important open source Operating system?
(a) DOS (b) Windows
(c) LINUX (d) SPSS
Answer: (c)

42. The process of adopting the software for a particular country or region is called ———.
(a) Localization (b) Networking
 (c) Blog          (d) None of the above
Answer: (a)

43. The application software  used to make calculations:
(a) MS Word (b) MS PowerPoint
(c) MS Excel (d) CorelDraw
 Answer: (c)

44._____ is the set of programs necessary to carry out operations for a specified application:
(a) Application software (b) Operating System
(c) Hardware (d) Utility
Answer: (a)

45. The folder to which an office application save file by default is:
(a) Desktop (b) My documents
(c) My computer (d) None of these
Answer: (b)
<Next Page>0102, 03, 04050607, ......., 4344454647>
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment