LATEST

Saturday, 2 February 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - JANUARY (Question Paper-06)

2019 - JANUARY (Question Paper-06)
* KERALA PSC-  ASSISTANT TO THE PHARMACOGNOSY OFFICER - AYURVEDA MEDICAL EDUCATION  - ONLINE TEST
Question Code: 69/2018/OL
Date of Test: 30/01/2019 Wednesday
Exam Details: Click here

Question1:-The famous hill-station 'Kodaikanal' lies in
        A:-Nilgiri hills
        B:-Palani hills
        C:-Javadi hills
        D:-Cardamom hills
        Correct Answer:- Option-B

Question2:-The year which Indian Postal department published stamp of Chattambi Swamikal
        A:-30 April 2014
        B:-30 May 2014
        C:-30 March 2014
        D:-30 June 2014
        Correct Answer:- Option-A

Question3:-Advaitha Ashramam at Aluva was established in the year
        A:-1911
        B:-1912
        C:-1914
        D:-1913
        Correct Answer:- Option-D

Question4:-Who is the first Indian cricketer to hit 300 sixes in T20 matches across all tournaments?
        A:-Rohit Sharma
        B:-Virat Kholi
        C:-MS Dhoni
        D:-Suresh Raina
        Correct Answer:- Option-A

Question5:-The 14 major Indian banks were nationalised during which five-year plan?
        A:-first
        B:-fourth
        C:-second
        D:-third
        Correct Answer:- Option-B

Question6:-Asia's largest arch dam 'Idukki' is located in which district of Kerala?
        A:-Kollam
        B:-Kottayam
        C:-Idukki
        D:-Muvattupuzha
        Correct Answer:- Option-C

Question7:-Which river is also known as Thalayar?
        A:-Pambar
        B:-Kallar
        C:-Varattar
        D:-Vakayar
        Correct Answer:- Option-A

Question8:-Who was appointed as the Sub Collector of Thalassery to suppress the revolt of Pazhassi Raja?
        A:-Munro
        B:-Robert Clive
        C:-Curzon
        D:-T.H Baber
        Correct Answer:- Option-D

Question9:-Which district of Kerala shares its border both with Karnataka and Tamilnadu?        
        A:-Wayanad
        B:-Kasargod
        C:-Palghat
        D:-Kannur
        Correct Answer:- Option-A

Question10:-Who fought against the social evils 'Ettu and Mattu'?
        A:-Vagbhatananda
        B:-Swami Sivayogi
        C:-Poikayil Yohanan
        D:-Pandit Karuppan
        Correct Answer:- Option-A

Question11:-World Water day is observed in
        A:-26th March
        B:-22nd March
        C:-25th March
        D:-21st March
        Correct Answer:- Option-B

Question12:-Which was the birth place of Sahodaran Ayyappan?
        A:-Varkala (Trivandrum)
        B:-Aluva (Ernakulam)
        C:-Cherai (Ernakulam)
        D:-Kovalam (Trivandrum)
        Correct Answer:- Option-C

Question13:-The Nipah virus outbreak is detected in which state of India?
        A:-Karnataka
        B:-Kerala
        C:-Goa
        D:-Delhi
        Correct Answer:- Option-B

Question14:-The National Digital Library of India is developed by which IIT
        A:-Ghuwati
        B:-Delhi
        C:-Kharagpur
        D:-Mumbai
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-Which among the following revolutionaries was not hanged on the charge of Kakori case?
        A:-Ashfaquallah
        B:-Ramprasad Bismil
        C:-Bhagat Singh
        D:-Manmatu Gupta
        Correct Answer:- Option-C

Question16:-Who is the ex-officio Chairman of Planning Commission?
        A:-The President
        B:-The Speaker of Lok Sabha
        C:-The Speaker of Raj Sabha
        D:-The Prime Minister
        Correct Answer:- Option-D

Question17:-Where was the Azad Hind Fauj constituted?
        A:-India
        B:-Japan
        C:-Singapore
        D:-Britain
        Correct Answer:- Option-C

Question18:-Who raised the slogan 'If we work, we should be got paid'?
        A:-Kumara Guru
        B:-Ayyankali
        C:-Chattampi Swamikal
        D:-Vaikunda Swamikal
        Correct Answer:- Option-D

Question19:-Who wins the best actress award in the 65th national films award 2018?
        A:-Parvathy
        B:-Kalpana
        C:-Surabhi
        D:-Sridevi
        Correct Answer:- Option-D

Question20:-During which period 'Mahatma' Titled given before the name of Gandhi?
        A:-During Swadeshi Movement
        B:-During Champaran Satyagraha
        C:-During Implementation of Rowlatt Act in India
        D:-During Surat Session of 1907
        Correct Answer:- Option-B
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here
PSC RANK LISTS ---> Click here
PSC SHORT LISTS -> Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment