LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 28 February 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - FEBRUARY (Question Paper-05)

2019 - FEBRUARY (Question Paper-05)
ASSISTANT PROFESSOR IN ANATOMY(NCA NOTIFICATION) MEDICAL EDUCATION - ONLINE TEST
Question Code: 02/2019/OL
Date of Test: 13/02/2019 Wednesday
Exam Details: Click here

Question1:-Who started Self Respect Movement at Tamil Nadu ?
        A:-E. V. Ramaswami Naicker
        B:-C. N. Mudaliar
        C:-C. V. Raman Pillai
        D:-K. Ramakrishna Pillai
        Correct Answer:- Option-A

Question2:-Which among is called the 'Movement of Hindu-Muslim Unity' ?
        A:-Quit India Movement
        B:-Khilafat Movement
        C:-Non-Cooperation Movement
        D:-Home Rule Movement
        Correct Answer:- Option-B

Question3:-Who was started Individual Sathyagraha during 1940's ?
        A:-Mahatma Gandhi
        B:-Jawaharlal Nehru
        C:-Muhammadali Jinnah
        D:-Vinoba Bhave
        Correct Answer:- Option-D

Question4:-Which of the nations signed in the treaty called 'Agra Summit' of 2001 ?
        A:-India X Israel
        B:-India X Pakistan
        C:-India X China
        D:-India X Srilanka
        Correct Answer:- Option-B

Question5:-Who started Aligarh Movement?
        A:-Sir Sayyid Ahmad Khan
        B:-Maulana Shaukath Ali
        C:-Maulana Abul Kalam Azad
        D:-Mirza Gulam Ahmad
        Correct Answer:- Option-A

Question6:-In which year was the Wildlife Protection Act implemented?
        A:-1973
        B:-1976
        C:-1975
        D:-1972
        Correct Answer:- Option-D

Question7:-The NOTA option in the election was firstly used in India in
        A:-2013, November
        B:-2013, August
        C:-2014, November
        D:-2014, September
        Correct Answer:- Option-A

Question8:-Who was the Chairman of the 'Flag committee'?
        A:-Rajendra Prasad
        B:-J. B. Kripalani
        C:-B. R. Ambedkar
        D:-Maulana Abul Kalam Azad
        Correct Answer:- Option-B

Question9:-Where is the Headquarters of NITI Aayog?
        A:-Mumbai
        B:-Delhi
        C:-Pune
        D:-Ahmedabad
        Correct Answer:- Option-B

Question10:-"Operation Flood" is related to the production of
        A:-Wheat
        B:-Milk
        C:-Egg
        D:-Rice
        Correct Answer:- Option-B

Question11:-Who has been named as the Football Writers Association Footballer of the year 2017-18?
        A:-Luka Modric
        B:-Lionel Messi
        C:-Mohamed Salah
        D:-Cristiano Ronaldo
        Correct Answer:- Option-C

Question12:-Who conducted Panthi Bhojanam first time in India?
        A:-Thycad Ayya
        B:-Chattampi Swamikal
        C:-Sree Narayana Guru
        D:-A. K. Gopalan
        Correct Answer:- Option-A

Question13:-Who founded Muslim Mahajana Sabha ?
        A:-Ali Musliar
        B:-Vakkam Abdul Kadar Maulavi
        C:-K. M. Maulavi
        D:-Makti Thangal
        Correct Answer:- Option-B

Question14:-Who was the leader of 'Malayali Memorial'?
        A:-Mannathu Padmanabhan
        B:-A. K. Gopalan
        C:-G. P. Pillai
        D:-K. Kelapan
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-Which Maharaja of Travancore issued the Temple Entry Proclamation?
        A:-Ayillyam Thirunnal
        B:-Swathi Thirunnal
        C:-Sremulam Thirunnal
        D:-Sree Chithira Thirunnal
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-Which social reformer gave the slogan "No Caste, No Religion, No God for man" ?
        A:-Sree Narayana Guru
        B:-Sahodaran Ayyappan
        C:-Ayyankali
        D:-Chattambi Swamikal
        Correct Answer:- Option-B

Question17:-Who was the chief editor of 'Al Ameen'?
        A:-Vakkam Abdul Kadar Maulavi
        B:-Ummer Khasi
        C:-Muhammed Abdu Rahman
        D:-Makti Thangal
        Correct Answer:- Option-C

Question18:-The timber of which tree is used for making cricket bats?
        A:-Willow Tree
        B:-Teak Tree
        C:-White Pine Tree
        D:-White Oak Tree
        Correct Answer:- Option-A

Question19:-Guatemala country is situated in which of the following continent?
        A:-South America
        B:-North America
        C:-Africa
        D:-Europe
        Correct Answer:- Option-B

Question20:-Silent Valley National Park situates in the district of
        A:-Palakkad
        B:-Wynad
        C:-Edukki
        D:-Pathanamthitta
        Correct Answer:- Option-A
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here
PSC RANK LISTS ---> Click here
PSC SHORTLISTS -> Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
ALL EXAM SYLLABUS - Click here
DEVASWOM BOARD - Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment