LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 28 February 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - FEBRUARY (Question Paper-04)

2019 - FEBRUARY (Question Paper-04)
* KERALA PSC-  CLINICAL AUDIOMETRICIAN GRADE -II  MEDICAL EDUCATION  - ONLINE TEST
Question Code: 01/2019/OL
Date of Test: 05/02/2019 Tuesday
Exam Details: Click here

Question1:-Name the river that flows in between Vindhya- Satpura mountain ranges
        A:-Krishna
        B:-Godavari
        C:-Narmada
        D:-Tapti
        Correct Answer:- Option-C

Question2:-Lushai Hills can be seen in
        A:-Assam
        B:-Sikkim
        C:-Manipur
        D:-Mizoram
        Correct Answer:- Option-D

Question3:-Which Indian state has the second largest coastal line in the country ?
        A:-Andhra Pradesh
        B:-Kerala
        C:-Maharashtra
        D:-Tamil Nadu
        Correct Answer:- Option-A

Question4:-Name the largest salt lake of India.
        A:-Chilika Lake
        B:-Sambhar Lake
        C:-Wular Lake
        D:-Pushkar Lake
        Correct Answer:- Option-B

Question5:-Who was the author of the book 'Planned Economy for India' ?
        A:-Amartya Sen
        B:-Thomas Issac
        C:-Jawaharlal Nehru
        D:-M. Visveswarayya
        Correct Answer:- Option-D

Question6:-When was Kochi Mahajana Sabha founded ?
        A:-1899
        B:-1918
        C:-1919
        D:-1893
        Correct Answer:- Option-B

Question7:-Name the lengthiest dam of Kerala.
        A:-Malampuzha dam
        B:-Idukki dam
        C:-Mullaperiyar dam
        D:-Peechi dam
        Correct Answer:- Option-A

Question8:-Who was the founder of Araya Vamsodharani Sabha ?
        A:-Ayyankkali
        B:-Ayya Vaikundar
        C:-Pandit Karuppan
        D:-T.K. Madhavan
        Correct Answer:- Option-C

Question9:-Who was the author of the book 'Brahmashri Sree Narayana Guru' ?
        A:-Kumaranasan
        B:-Vallathol Narayana Menon
        C:-Dr. Palpu
        D:-T. Bhaskaran
        Correct Answer:- Option-D

Question10:-Which Indian leader is popularly known as Deshbandhu?
        A:-Subash Chandra Bose
        B:-Chittaranjan Das
        C:-W.C. Banerjee
        D:-Bipin Chandra Pal
        Correct Answer:- Option-B

Question11:-The Muslim League observed Direct Action Day on
        A:-August 16, 1946
        B:-December 20, 1946
        C:-June 25, 1946
        D:-May 18, 1946
        Correct Answer:- Option-A

Question12:-Name the revolutionary leader involved in the assassination of British Officer W.C. Rand.
        A:-Lala Hardayal
        B:-Bhagat Singh
        C:-Damodar Hari Chapekar
        D:-Pulin Das
        Correct Answer:- Option-C

Question13:-Who was the leader of Bardoli Satyagraha ?
        A:-Annie Besant
        B:-M.A. Ansari
        C:-Lalalajpat Rai
        D:-Sardar Vallabhai Patel
        Correct Answer:- Option-D

Question14:-Which Five Year Plan was terminated one year before its completion?
        A:-Second Five Year Plan
        B:-Fifth Five Year Plan
        C:-Fourth Five Year Plan
        D:-First Five Year Plan
        Correct Answer:- Option-B

Question15:-Name the player who won the Golden Ball Award in 2018 FIFA World Cup.
        A:-Gareth Bale
        B:-Serigo Ramos
        C:-Luka Modric
        D:-Cristiano Ronaldo
        Correct Answer:- Option-C

Question16:-Who won the Nobel Peace Prize of 2018?
        A:-Nadia Murad
        B:-Jan Egeland
        C:-Angela Merkel
        D:-James P. Allison
        Correct Answer:- Option-A

Question17:-The Gangrel Dam is built across the river.
        A:-Yamuna
        B:-Vaiga
        C:-Mahanadi
        D:-Sutlej
        Correct Answer:- Option-C

Question18:-Name the social reformer who founded an educational institution named 'Thattvaprakashika'.
        A:-Sree Narayana Guru
        B:-Vaghbatananda
        C:-Ayyankali
        D:-Pandit Karuppan
        Correct Answer:- Option-B

Question19:-Twenty first Commonwealth Games took place in the city of
        A:-Washington
        B:-Moscow
        C:-Gold Coast
        D:-Beijing
        Correct Answer:- Option-C

Question20:-From the following find out the product that has been selected as a geographical indicator.
        A:-Calicut Halwa
        B:-Aranmula Kannadi
        C:-Ramasserry Iddli
        D:-Palakkadan Silk
        Correct Answer:- Option-B
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here
PSC RANK LISTS ---> Click here
PSC SHORT LISTS -> Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment