LATEST

Saturday, 2 February 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - JANUARY (Question Paper-01)

2019 - JANUARY (Question Paper-01)
* KERALA PSC-  ASSISTANT PUBLIC PROSECUTOR GRADE -II KERALA STATE ASSISTANT PUBLIC PROSECUTORS' SERVICE  - OMR TEST
Question Code: 01/2019
Date of Test: 22/01/2019 Tuesday
Exam Details: Click here

1. Ayyankali met Sree Narayana guru at __________.
(A) Eraviperoor (B) Balaramapuram
(C) Thiruvalla (D) Guruvayoor
Answer: (B)

2. Who translated the speeches of Kamaraj from Tamil to Malayalam whenever he visited Malabar ?
(A) Arya Pallam (B) Lalitha Prabhu
(C) Anna Chandi (D) A.V. Kuttimalu Amma
Answer: (D)

3. Who founded ‘Kallyanadayini Sabha’ at Anapuzha ?
(A) Pandit K.P. Karuppan (B) Thycaud Ayya
(C) V.T. Bhattathirippad (D) Vagbhadananda
Answer: (A)

4. ‘Vicharaviplavam’ is the work of __________.
(A) N. Krishnapillai (B) E.V. Krishnapillai
(C) Kuttipuzha Krishnapillai (D) Changampuzha Krishnapillai
Answer: (C)

5. William Tobias Ringeltaube is related to __________.
(A) London Mission Society (B) Senana Missionary
(C) Church Mission Society (D) Basel Evangalical Missionary
Answer: (A)

6. The state bird of Rajasthan :
(A) Peacock (B) Northern goshawk
(C) The great Indian Bustard (D) Parrot
Answer: (C)

7. Who won the Nobel Prize for literature in 2017 ?
(A) Kazuo Ishiguro (B) Alice Munro
(C) Patrick Modiano (D) Bob Dylan
Answer: (A)

8. Saina Nehwal is related to :
(A) Volleyball (B) Chess 
(C) Hockey (D) Badminton
Answer: (D)

9. Who introduced the idea ‘Late Capitalism’ ?
(A) Earnest Mandel (B) Marshall 
(C) Malthus (D) Keynes
Answer: (A)

10. International Mother language day is on :
(A) 23rd April (B) 1st July 
(C) 22nd April (D) 21st February
Answer: (D)
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here
PSC RANK LISTS ---> Click here
PSC SHORT LISTS -> Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
ALL EXAM SYLLABUS - Click here
DEVASWOM BOARD - Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment