LATEST

Saturday, 2 February 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - JANUARY (Question Paper-04)

2019 - JANUARY (Question Paper-04)
* KERALA PSC-  FORESTER (SECTION FOREST OFFICER) (NCA NOTIFICATION) FOREST DEPARTMENT/ CIVIL EXCISE OFFICER (NCA NOTIFICATION) EXCISE  DEPARTMENT  - OMR TEST
Question Code: 004 /2019  
Date of Test: 31/01/2019 Thursday
Exam Details: Click here

1. The first digital state in India : 
(A) Kerala (B) Karnataka 
(C) Gujarat (D) Andhra Pradesh 
Answer: (A)

2. Who won the “Best Actor Award” for the 64th National Film Awards of India ? 
(A) Vinayakan (B) Rajkumar Rao 
(C) Akshay Kumar (D) Amitabh Bachchan 
Answer: (C)

3. The autobiography "Atmakadha" was written by : 
(A) Lalithambika Antharjanam (B) Anna Chandy 
(C) Accamma Cherian (D) Arya Pallam 
Answer: (B)

4. India's first indigenous Rota Virus Vaccine : 
(A) RotoVac (B) BCG 
(C) DTP (D) Polo Virus 
Answer: (A)

5. National Law day is on : 
(A) August 28 (B) November 26 
(C) July 28  (D) September 26 
Answer: (B)

6. "Scurvy" occurs due to the deficiency of : 
(A) Vitamin A (B) Vitamin B 
(C) Vitamin C  (D) Vitamin D 
Answer: (C)

7. Constitutional head of the Indian states : 
(A) Prime Minister (B) President 
(C) Chief Minister (D) Governor 
Answer: (D)

8. The Nair Service Society was founded in the year : 
(A) 1914 (B) 1918 
(C) 1911 (D) 1903 
Answer: (A)

9. The travelogue written by Ayya Guru : 
(A) Jaathi Kummi (B) Ente Kashi Yathra 
(C) Rihla (D) Kerala Panchika 
Answer: (B)

10. The Attingal Revolt was in the year : 
(A) 1720 (B) 1722 
(C) 1724 (D) 1721 
Answer: (D)

11. Which country will host Ninth BRICS Summit ? 
(A) Russia  (B) India 
(C) Brazil  (D) China 
Answer: (D)

12. First Municipality in India to become a full Wi-Fi Zone : 
(A) Thalassery (B) Kottayam 
(C) Malappuram (D) Palakkad 
Answer: (C)

13. Who is the Ambassador of “Skill India Campaign” ? 
(A) Priyanka Chopra (B) Aishwarya Rai 
(C) Aamir Khan  (D) Amitabh Bachchan 
Answer: (A)

14. The Nimoo Bazgo Power Project is located in : 
(A) Punjab (B) Jammu and Kashmir 
(C) Arunachal Pradesh (D) Uttar Pradesh 
Answer: (B)

15.-----------is popularly known as Minto Morely Reforms. 
(A) Indian Council Act - 1982 (B) Government of India Act - 1919 
(C) Government of India Act - 1935 (D) Indian Councils Act - 1919 
Answer: (D)

16. The 'C' Programming language was designed by............as a system programming language for UNIX. 
(A) Dennis Ritchie  (B) John Bridge 
(C) Antony James Barr (D) Jonathan Blow 
Answer: (A)

17. Who is known as 'Father of Kerala Renaissance ? 
(A) Mannath Padmanabhan (B) Ayyankali 
(C) Sree Narayana Guru  (D) Chattampi Swamikal 
Answer: (C)

18. The 'Tulbul Project is located in the river---------
(A) Ravi (B) Ganga 
(C) Jhelum  (D) Brahmaputra 
Answer: (C)

19. Who got the 'Goldman Award in 2017? 
(A) Prafulla Samantara (B) Howard Wood 
(C) Suren Gazaryan  (D) Leng Ouch 
Answer: (A)

20. Who started the newspaper ‘Kerala Kaumudi'? 
(A) T.K. Madhavan  (B) C. Kesavan 
(C) A.K. Gopalan  (D) C.V. Kunhiraman 
Answer: (D)
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here
PSC RANK LISTS ---> Click here
PSC SHORT LISTS -> Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
ALL EXAM SYLLABUS - Click here
DEVASWOM BOARD - Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment