LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 3 April 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - MARCH (Question Paper-01)


2019 - MARCH (Question Paper-01)
* KERALA PSC-  JUNIOR  ANALYST- KERALA MINERALS AND METALS LIMITED/ SANITARY CHEMIST- KERALA WATER AUTHORITY/ TECHNICAL ASSISTANT -CHEMICAL EXAMINERS LABORATORY/ LABORATORY ASSISTANT(FACTORY)(NCA NOTIFICATION) STATE FARMING CORPORATION OF KERALA LIMITED - OMR TEST
Question Code: 11/2019
Date of Test: 01/03/2019 Friday
Exam Details: Click here

1. Which is the largest News Agency in the World? 
(A) Associated Press  (B)Telam 
(C) Tanjung  (D)  Press Trust of India 
Answer: (A)

2. The Cyclone affected India, Sri Lanka and the Maldives in November 2017: 
(A) BOB06  (B) Vardah 
(C) Ockhi (D) Hudhud 
Answer: (C)

3. In the Census of 2011 the Male literacy rate in India 
(A) 65.46  (B) 74.04 
(C) 81.02 (D) 82.14 
Answer: (D)

4. The famous Hajjur Inscription was issued by the Ay king Karunandadakkan in the year 
(A) AD 999  (B) AD 1000 
(C) AD 974 (D) None of these 
Answer: (D)

5. The Prime Minister Narendra Modi launched the Programme on 2nd Oct. 2014 to make clean India : 
(A) Nirmal Bharat Programme B) Swachh Bharat Abhiyan 
(C) Make in India  (D) Saansad Adarsh Grama Yojana 
Answer: (B)

6. The first Greek Tennis player to win an ATP World Tour Title of Stockholm Open 
(A) Ernest Gulbis  (B) Rafael Nadal 
(C) Stefanos Tsitsipas D) Roger Federer 
Answer: (C)

7. “Mandan Muthappa” is a character created by 
(A) Thoppil Bhasi    (B) Vaikkom Muhammed Basheer 
(C) Thakazhi Sivasankara Pillai  (D) MT Vasudevan Nair 
Answer: (B)

8. The Cabinet Mission came to India to discuss the transfer of power to India on 
(A) 24th March 1946  (B) 22nd March 1942 
(C) 9th August 1942 (D) 12th August 1945 
Answer: (A)

9. The winner of Dadasaheb Phalke Award 2018 
(A) Kasinathuni Viswanath (B) Manoj Kumar
(C) Shashi Kapoor  (D) Vinod Khanna 
Answer: (D)

10. Who was the founder of All Travancore Muslim Mahajan Sabha? 
(A) Vakkom Maulavi  (B) P.K. Khadeeja 
(C) Mujeeb Rahman Kinalur D) None of these 
Answer: (A)

11. The book "Poikayil Yohannan" was written by 
(A) V.V. Shanthakumar (B) Kumaran 
(C) M.R. Renukumar (D) M.K. Sanu 
Answer: (C)

12. The winner of Kendra Sahithya Academy Award 2017 for his novel “Daivathinte Pusthakam" 
(A) Prabha Varma  (B) K.P. Ramanunni
(C) K.R. Meera (D) R. Narayana Panicker 
Answer: (B)

13. Who was the first woman Secretary General of Rajya Sabha? 
(A) Snehalatha Srivastava (B) Kiran Bedi 
(C) Ramadevi (D) Kamala Beniwal 
Answer: (C)

14. International Day for preventing the exploitation of Environment in War and Armed 
conflict 
(A) November 11  (B) November 6 
(C) November 5  (D) November 1 
Answer: (B)

15. The Environment Protection Act was passed in the year 
(A) 1988  (B) 1968 
(C) 1989  (D) 1986 
Answer: (D)

16. The place where 27th Fusion Energy Conference (FEC 2018) held at 
(A) Gujarat  (B) Delhi 
(C) Maharashtra  D) Kerala 
Answer: (A)

17. Who lead the Revolt of 1857 at Lucknow? 
(A) Begam Hasrat Mahal (B) Kunwar Singh
(C) Rani Lakshmi Bai  (D) Khan Bahadur Khan 
Answer: (A)

18. The incident prompted Gandhi to call off the Non-cooperation Movement : 
(A) Wagon Tragedy  (B) Jallianwalla Bagh 
(C) Chauri Chaura Incident (D) Khilafat Movement 
Answer: (C)

19. The most important coastal port town of Kerala during the Sangam Period: 
(A) Nelkinda  (B) Quilon 
(C) Kozhikkode (D) Muziris 
Answer: (D)

20. The social reformer who organised Kallumala Agitation in Kerala 
(A) K. Kelappan  (B) Ayyankali 
(C) Mannath Padmanabhan (D) Vaikunda Swamikal 
Answer: (B)
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here

PSC RANK LISTS & SHORT LISTS ---> Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment