LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 3 April 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - MARCH (Question Paper-05)

2019 - MARCH (Question Paper-05)
* KERALA PSC-  ASSISTANT PROFESSOR IN MICROBIOLOGY - CAT NO 31-2018 NCA-MEDICAL EDUCATION - ONLINE
Question Code: 06/2019/OL
Date of Test: 20/03/2019 Wednesday
Exam Details: Click here

Question1:-Which article defines the amendment of Indian constitution?
        A:-Article 368
        B:-Article 367
        C:-Article 395
        D:-Article 366
        Correct Answer:- Option-A

Question2:-'Ormmakalude Bhramanapatham' is the autobiography of
        A:-O. Madhavan
        B:-Nambi Narayanan
        C:-G. Madhavan Nair
        D:-Varghese Vaidyan
        Correct Answer:- Option-B

Question3:-Which among the following was the centre of 'Tholviraku Samaram'?
        A:-Kavumbai
        B:-Cheemeni
        C:-Karivellur
        D:-Morazha
        Correct Answer:- Option-B

Question4:-Origin of classical dance 'Kathak' is in
        A:-Odissha
        B:-U.P
        C:-Andhra Pradesh
        D:-Madhya Pradesh
        Correct Answer:- Option-B

Question5:-First electronic digital computer of the world is
        A:-Deep Blue
        B:-Cosmos
        C:-Blue Geno
        D:-Eniac
        Correct Answer:- Option-D

Question6:-Name the book written by Anna Burns, which gets Man Booker Prize in 2018
        A:-Washington Black
        B:-Nobones
        C:-Little construction
        D:-Milkman
        Correct Answer:- Option-D

Question7:-Where was the venue of first session of yogakshema sabha?
        A:-Aluva
        B:-Pattambi
        C:-Kuttippuram
        D:-Sreekrishnapuram
        Correct Answer:- Option-A

Question8:-World Habitat Day is observed on
        A:-September 17
        B:-October 9
        C:-October 3
        D:-September 12
        Correct Answer:- Option-C

Question9:-Who was the first editor of monthly namely 'Vivekodayam'?
        A:-V.T. Bhattathirippad
        B:-Vakbhatananda
        C:-Premji
        D:-N. Kumaran Asan
        Correct Answer:- Option-D

Question10:-Name of the first atomic submarine of India
        A:-V.R. Gill
        B:-D.B. Mahawar
        C:-INS. Chakra
        D:-R.N. Shukla
        Correct Answer:- Option-C

Question11:-Name the programme introduced by government of India for Bangladesh refugees?
        A:-Operation Insaniyat
        B:-Operation Bangla
        C:-Operation Sadbhavana
        D:-Operation Meghdoot
        Correct Answer:- Option-A

Question12:-Name the play written by Lalithambika Antharjanam on the basis of widow re-marriage?
        A:-Lalithanjali
        B:-Ayirathiri
        C:-Punarjanmam
        D:-Pavithramothiram
        Correct Answer:- Option-C

Question13:-Which Indian Five Year Plan is known as 'Gadgil Yojana'?
        A:-Fourth Plan
        B:-Third Plan
        C:-Second Five Year Plan
        D:-Sixth Five Year Plan
        Correct Answer:- Option-B

Question14:-Name the film, which gets national award for best film on social issues in 2017
        A:-Aalorukkam
        B:-Thondimuthalum Driksakshiyum
        C:-Bhayanakam
        D:-Take off
        Correct Answer:- Option-A

Question15:-Swachhbharat scheme was inaugurated on
        A:-August 15, 2015
        B:-August 15, 2014
        C:-October 2, 2014
        D:-January 26, 2014
        Correct Answer:- Option-C

Question16:-Which Tennis Cup is known as Rolandgarros?
        A:-U.S. Open
        B:-Australian Open
        C:-Wimbledon
        D:-French Open
        Correct Answer:- Option-D

Question17:-Name the novel which gets Vayalar Award in 2018?
        A:-Syamamadhavam
        B:-Ushnaraashi
        C:-Thakshankunnu Swaroopam
        D:-Sugandhi Enna Andal-Devanayaki
        Correct Answer:- Option-B

Question18:-The venue of 10th BRICS summit 2018 is
        A:-Xianen - China
        B:-Fortaleza - Brazil
        C:-Johannesberg - South Africa
        D:-Panaji - Goa, India
        Correct Answer:- Option-C

Question19:-Name the programme of government of Kerala for rehabilitation of differently abled
        A:-Kaivalya
        B:-Kaithangu
        C:-Thuna
        D:-Ardram
        Correct Answer:- Option-A

Question20:-The first ever airport of Sikkim is at ____________.
        A:-Gangtok
        B:-Lachung
        C:-Pelling
        D:-Pakyong
        Correct Answer:- Option-D

This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here

PSC RANK LISTS & SHORT LISTS ---> Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment