LATEST

Wednesday, 3 April 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - MARCH (Question Paper-04)

2019 - MARCH (Question Paper-04)
* KERALA PSC-  DEPUTY ACCOUNTS MANAGER - KERALA WATER AUTHORITY - ONLINE
Question Code: 05/2019/OL
Date of Test: 13/03/2019 Wednesday
Exam Details: Click here

Question1:-The 20th International Children Film Festival of India (ICFFI) was held at?
        A:-Bengaluru
        B:-Hyderabad
        C:-Goa
        D:-Chennai
        Correct Answer:- Option-B

Question2:-The Attorney General for India is appointed by the President of India under which article of the Constitution
        A:-Article 74
        B:-Article 50
        C:-Article 76
        D:-Article 123
        Correct Answer:- Option-C

Question3:-Emergency proclamation issued by the President under article 352 must be approved by the parliament within
        A:-3 months
        B:-2 months
        C:-1 month
        D:-5 months
        Correct Answer:- Option-C

Question4:-The Environment Protection Act was passed in the year
        A:-1974
        B:-1992
        C:-1972
        D:-1986
        Correct Answer:- Option-D

Question5:-Childhood name of Pandit K.P. Karuppan is
        A:-Sankaran
        B:-Ayyappan
        C:-Velukutty
        D:-Kunhikannan
        Correct Answer:- Option-A

Question6:-The Fourth All Kerala political conference held at Payyannur in May 1928 was presided over by
        A:-Annie Besant
        B:-Jawaharlal Nehru
        C:-Pattam Thanu Pillai
        D:-K. Kelappan
        Correct Answer:- Option-B

Question7:-Who was the ruler of Travancore during channar agitation?
        A:-Ayilyam Tirunal
        B:-Visakham Tirunal
        C:-Sreemulam Thirunal
        D:-Uthram Thirunal Marthandavarma
        Correct Answer:- Option-D

Question8:-The Autobiography of Ponkunnam Varkey is
        A:-Ente Vazhi Thirivu
        B:-Jeevithathinte Thalukal
        C:-Kazhchapadukal
        D:-Ormakaliloode
        Correct Answer:- Option-A

Question9:-'Varthamana Pusthakam' is a malayalam Travalogue written by
        A:-Fr Barthalomew
        B:-S.K. Pottekkad
        C:-Thomakathanar
        D:-Arnos Pathiri
        Correct Answer:- Option-C

Question10:-Who won the Rajiv Gandhi Khel Ratna award for the year 2018?
        A:-Rohit Sharma
        B:-Bhajrang Punia
        C:-P.V. Sindhu
        D:-Virat Kohli
        Correct Answer:- Option-D

Question11:-The founder of the Women's Magazine Shrimati is
        A:-Arya Pallam
        B:-Anna Chandy
        C:-A.V. Kuttimalu Amma
        D:-Lalitha Prabhu
        Correct Answer:- Option-B

Question12:-Who is known as 'Martin Luther' of Malankara Syrian Sabha?
        A:-Abraham Malpan
        B:-Pampady John Joseph
        C:-M.C. Joseph
        D:-Poikayil Yohannan
        Correct Answer:- Option-A

Question13:-Social reformer who started Sabari Ashramam for Harijan students
        A:-K.P. Kesavamenon
        B:-T.R. Krishna Swami Iyer
        C:-T.K. Madhavan
        D:-Ayyankali
        Correct Answer:- Option-B

Question14:-Kainakary is the birth place of which social reformer?
        A:-K.P. Vellon
        B:-Kumaranasan
        C:-Kuriakose Elias Chavara
        D:-Velukutty Arayan
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-Who is the first to receive Vayalar Award for the best literary work in Malayalam?
        A:-M.T. Vasudevan Nair
        B:-P.K. Balakrishnan
        C:-Madhavikutty
        D:-Lalithambika Antharjanam
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-Who invented disposable syringe?
        A:-Hiram Stevens
        B:-Colin Murdoch
        C:-Louis Leakey
        D:-George Gamou
        Correct Answer:- Option-B

Question17:-Thiru-kochi state was formed in the year
        A:-1949 July 1
        B:-1948 June 9
        C:-1946 September 11
        D:-1950 January 1
        Correct Answer:- Option-A

Question18:-Swami Vivekananda got proper explanation of Chinmudra from
        A:-Sree Narayana Guru
        B:-Neelakanda Theertha Padar
        C:-Thycaud Ayya
        D:-Chattambi Swamikal
        Correct Answer:- Option-D

Question19:-The National Planning Committee (NPC) was set up in the year
        A:-1938
        B:-1947
        C:-1945
        D:-1944
        Correct Answer:- Option-A

Question20:-The mount piece of SNDP Yogam which was published on 1904 from Thiruvananthapuram
        A:-Kerala kaumudi
        B:-Malayali
        C:-Vivekodayam
        D:-Yogakshemam
        Correct Answer:- Option-C

This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here

PSC RANK LISTS & SHORT LISTS ---> Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment