LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Tuesday, 11 June 2019

Geography - Questions and Answers - 14

391. The United Nations Framework Convention on Climate Change, aimed at fighting global warming is popularly known as?
- Kyoto Protocol

392. The Kyoto Protocol entered into force·on?
- 16 February 2005

393. Which is the most important greenhouse gas?
- carbon dioxide

394. Which river is known as 'Kalindi' in Puranas?
Yamuna

395. The instrument used for enlarging or reducing a map
- Pantograph
Tribes
396. Abhors is a tribe in:
(a) Tamil Nadu (b) Kerala
(c) North East India (d) Kashmir
Answer: (c)

397. Angami is a tribe of:
(a) Manipur (b) Punjab
(c) Andhra Pradesh (d) Gujarat
Answer: (a)

398. Apatamis is a tribe of:
(a) Kerala (b) Lakshadweep
(c) Arunachal Pradesh (d) Andhra Pradesh
Answer: (c)

399. Bhil tribe belongs to:
(a) Madhya Pradesh (b) Meghalaya
(c) Kerala (d) Punjab
Answer: (a)

400. Bhotia tribe belongs to:
(a) Kashmir (b) Karnataka
(c) Uttarakhand (d) Gujarat
Answer: (c)

401. Chenchu is a tribe of:
(a) Andhra Pradesh (b) Kerala
(c) Tamil Nadu (d) Assam
Answer: (a)

402. Gaddis are natives of:
(a) Assam (b) Bengal
(c) Meghalaya (d) Himachal Pradesh
Answer: (d)

403. Garos tribe lives in:
(a) Kerala (b) Andaman
(c) Sikkim (d) Meghalaya
Answer: (d)

404. Gonds tribal people live in:
(a) Madhya Pradesh (b) Kerala
(c) Andaman (d) Punjab
Answer: (a)

405. The native land of Jaintias:
(a) Tamil Nadu (b) Lakshadweep
(c) Meghalaya (d) Punjab
Answer: (c)

406. Jarawas live in:
(a) Little Andaman (b) Tamil Nadu
(c) Karnataka (d) Kashmir
Answer: (a)

407. Khas are tribals of:
(a)Tamil Nadu (b) Karnataka
(c) Uttarakhand (d) Sikkim
Answer: (c)

408. The native land of Khasis:
(a)Maharashtra (b) Gujarat
(c) Karnataka (d) Meghalaya
Answer: (d)

409. Khonds are tribal people of:
(a)Orissa (b) Tamil Nadu
(c) Andhra Pradesh (d) Himachal Pradesh
Answer: (a)

410. Kotas are tribal people of:
(a)Tamil Nadu (b) Lakshadweep
(c) Meghalaya (d) Punjab
Answer: (a)

411. Kuki people live in:
(a)Punjab (b) Manipur
(c) Uttarakhand (d) Kashmir
Answer: (b)

412. The native land of Lepchas:
(a)Tamil Nadu (b) Andhra Pradesh
(c) Sikkim (d) Gujarat
Answer: (c)

413. Lushai is a tribe belongs to:
(a) Mizoram (b) Sikkim
(c) Karnataka (d) Jharkhand
Answer: (a)

414. Mikirs are belonged to:
(a) Assam (b) Bengal
(c) Kerala (d) Himachal Pradesh
Answer: (a)


415. Moplas belonged to:
(a) Tamil Nadu (b) Assam
(c) Kerala (d) Punjab
Answer: (c)

416. Mundas are tribals of:
(a) Tamil Nadu (b) Himachal Pradesh
(c) Karnataka (d) Jharkhand
Answer: (d)

417. Santhals are tribals of:
(a)Bihar (b) Kerala
(c) Tamil Nadu (d) Assam
Answer: (a)

418. Todas are tribal people in the Nilgiri district of:
(a)Karnataka (b) Andhra Pradesh
(c) Tamil Nadu (d) Maharashtra
Answer: (c)

419. Uralis are natives of:
(a)Kerala (b) Andhra Pradesh
(c) Maharashtra (d) Himachal Pradesh
Answer: (a)

420. Warlis are natives of:
(a)Assam (b) Himachal Pradesh
(c) Bengal (d) Maharashtra
Answer: (d)
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/ VEO/ LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment